fbpx

Франківського суддю Андрія Малєєва відзначили премією "Честь" за відверті заяви про проблеми судоустрою. ВІДЕО

Суспільство 09:03, 16.09, 2018

Громадська організація "Фундація DEJURE" відзначила суддю Апеляційного суду Івано-Франківської області Андрія Малєєва за чесну позицію щодо проблем судоустрою та за конкретні пропозиції, які допоможуть змінити ситуацію в судах.

Цього тижня на “24 каналі” стартував другий сезон щотижневика “ЧЕСТЬ і НЕ.ЧЕСТЬ”, який відстежує події судової реформи і очищення суддівського корпусу. У кожному випуску програми Фундація DEJURE відзначає суддів преміями: “Честь тижня” дістається тим з них, хто наближає становлення доброчесного і ефективного правосуддя в Україні та “Не.Честь тижня” – тим, для кого в новій системі не повинно бути місця. Рубрика “ЧЕСТЬ і НЕ.ЧЕСТЬ тижня” є частиною проекту, спрямованого на притягнення суддів до дисциплінарної та кримінальної відповідальності за вчинені ними правопорушення.

У першій програмі “Честю тижня” став суддя Андрій Малєєв. Він відомий рядом публікацій щодо проблем у судовій системі, зокрема і блогами на КУРСі.

Нещодавно він написав відкритого листа до Ради суддів щодо проблем у судовій системі та зазначив, що необхідно зробити для підвищення довіри до судів. Малєєв наголосив, що у судах не помічають постійного конфлікту інтересів. Адже часто родичі суддів працюють з ними в одних судах. У листі Малєєв зазначив, що головами судів стають лояльні до влади люди, які не люблять змін. Заангажованість голів судів, сімейні зв’язки у судах, застарілі стандарти підбору помічників суддів – усе це суддя запропонував вирішити задля того, аби українці знову довіряли судовому корпусу. Отже, за чесну позицію щодо проблем судоустрою та за конкретні пропозиції, які допоможуть змінити ситуацію в судах суддя апеляційного суду Івано-Франківської області Андрій Малєєв отримав премію “Честь тижня”.

“Античестю тижня” став суддя Херсонського міського суду Ярослав Мусолевський за лояльність до сторони обвинувачення та неретельне вивчення доказів у справі херсонської активістки Катерини Гандзюк, яку облили кислотою.

“Малєєв не побоявся відверто заявити по проблеми судоустрою, а запропонував їхнє вирішення Раді суддів. Мусолевський пішов на поводу у прокурорів, неуважно дослідивши докази невинуватості підозрюваного у справі Катерини Гандзюк”, – йдеться у програмі.

Нагагадємо, Андрій Малєєв пише блоги на КУРС. У останньому з них, Малєєв звернувся до голови Апеляційного суду Івано-Франківської області з пропозицією: “Пишіть заяву, беріть шинель і йдіть. Задля здорового глузду і совісті”.

Про недовіру до судів, крах системи і майбутнє, де суддів замінять роботи, читайте в інтерв’ю Андрія Малєєва за посиланням>>>.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: