fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Франківський УКРОП звернувся до Марцінківа: Витрачати у такий час гроші міста на піар партії влади – ганебно

Франківський УКРОП звернувся до Марцінківа: Витрачати у такий час гроші міста на піар партії влади – ганебно

Політика 11:13, 15.03, 2017

Фракція партії "УКРОП" оприлюднила звернення до міського голови Івано-Франківська із закликом припинити нецільове витрачання коштів міського бюджету на рекламу партії, до якої він належить: у місті недофінансована медицина і освіта.

У своєму зверненні депутати апелюють до розслідування витрат з міського бюджету на рекламу партії "Свобода" і особисто міського голови, яке провела журналістка КУРСу Марія Гаврилюк.

Розслідування читайте тут: Піар понад усе: скільки громада Івано-Франківська платить за рекламу Руслана Марцінківа і його команди

До аналогічних висновків раніше дійшла також відома франківська активістка і волонтерка Наталія Сербин. 

Наводимо звернення повністю:

Руслану Марцінківу

Звернення

На Івано-Франківському інформаційному сайті "КУРС" 27 січня 2017 року було опубліковано незалежне журналістське розслідування лауреатки Всеукраїнських конкурсів журналістських розслідувань Марії Гаврилюк, з якого можна зробити висновок про використання 5 мільйонів гривень бюджетних коштів на піар та рекламу міського голови Руслана Марцінківа та його політичної сили – партії ВО "Свобода".

В розслідуванні мовиться: "Руслан Марцінків – перший міський голова Івано-Франківська, який системно і свідомо витрачає міський бюджет на рекламу себе особисто і партії, до якої належить.

Висвітлення діяльності міської влади, підтримка ЗМІ чи проведення патріотичних заходів – під такими приводами минулого року в Івано-Франківську витратили з бюджету понад 5 млн. З цих коштів виділили 3,8 млн гривень на комунальні ЗМІ, решту – на рекламу мера Руслана Марцінківа та його партійної команди в приватних ЗМІ та на агітаційні заходи".

Раніше до аналогічних висновків про нецільове використання бюджетних коштів громади міста Івано-Франківська на піар партії влади в Івано-Франківську – ВО "Свобода" та міського голови Руслана Марцінківа – в своєму розслідуванні прийшла і активістка Наталія Сербин.

Переконані, що в умовах війни з агресором на сході України недофінансування медицини та освіти, зокрема харчування школярів молодших класів, невирішених соціальних проблем таке нецільове використання бюджетних коштів є ганебним.

В зв'язку з наведеним вище ми, депутати Івано-Франківської міської ради, вимагаємо, щоб міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та міська організація партії ВО "Свобода" повернули до міського бюджету 5 мільйонів гривень, які вони використали на власний піар.


Звернення сьогодні, 15 березня, на сесії міської ради зачитав депутат Мстислав Тарас. Руслан Марцінків звернення не прокоментував. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: