fbpx

Франківську студентку, як поранило феєрверком на відкритті ялинки, перевели з реанімації в загальну палату

Суспільство 12:43, 22.12, 2017

Лікарі повідомляють, що здоров'ю та зовнішності 17-річної дівчини, в яку влучила піротехніка під час відкриття головної ялинки Івано-Франківська, нічого не загрожує.

Керівник обласної дитячої лікарні Радислав Котурбаш повідомив, що стан дівчини значно покращився, пише Галка. Постраждалу уже перевели з реанімації у загальну палату.

"Вона при свідомості, говорить, веселиться", – запевняє Котурбаш і додає, що ніяких оперативних втручань дівчині не знадобиться.

Також лікар підтвердив, що у постраждалої була амнезія, вона не пам’ятає всі моменти події.

"Але щодо обличчя можете не турбуватися. Нічого не змінилося. Хлопці зможуть цілувати. Єдине – нині найкращий лікар – це час", – каже Радислав Котурбаш.

Як писав КУРС, під час відкриття ялинки 17-річну дівчину, студентку ПНУ з Верховинщини, поранило петардою від феєрверка. В лікарні дівчина прийшла до тями, лікарі запевнили, що загрози для життя немає. Медики діагностували струс мозку, крововилив у мозок, гематоми. 

Студенти Прикарпатського національного університету звернулися до міського голови Руслана Марцінківа з вимогою пояснити причини нещасного випадку. Пізніше Марцінків оприлюднив офіційний коментар, в якому попросив вибачення у дівчини та її родини, запевнив, що винні отримають догани, а міськрада оплатить лікування потерпілої. У мережі опублікували відео з телефона потерпілої

За фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 272 ККУ – Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Учора студенти ПНУ звернулися до міського голови з вимогою звільнити посадовців, яких вони вважають відповідальними за нещасний випадок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: