fbpx

Франківськи абітурієнтам розповіли про переваги навчання у Чехії

Суспільство 21:42, 25.04, 2017

Сьогодні у громадському ресторані Urban Space100 представники організації “Міжнародний союз молоді” агітували франківських абітурієнтів навчатись за кордоном.

Вони розповіли про переваги навчання у Чехії, серед яких назвали безкоштовне навчання для іноземців чеською мовою, дипломи європейського зразка, які визнаються у будь-яких країнах ЄС, можливості глобального розвитку, максимальну свободу і можливість працевлаштування за невеликі інвестиції, а окрім теоретичних знань – практичне навчання та стажування у престижних корпораціях.

Учасникам семінару розповіли про найбільші виші Чехії – Карлів університет, Вищу школу економіки, Чеський технічний університет та інші. Серед плюсів також називають потенційним студентам відносно низькі ціни на житло та харчування, а також обіцяють підтримку кураторами українських абітурієнтів.

1

Найбільшим попитом серед абітурієнтів чеських університетів користуються спеціальності у сфері ІТ, біо- та нанотехнологій, медицини, медицини, екології і туризму.

Окрім того, “Міжнародний союз молоді”  презентував програму “Подвійний диплом: Чехія і Швейцарія”. Представники організації обіцяють два дипломи європейського зразка протягом трьох років навчання.

Програма передбачає перед зарахуванням в університет річну або піврічну програму підготовки до іспитів. Це, за словами представників союзу, підвищує шанси на вступ і дозволяє обирати виш абітурієнтам, а не навпаки.

Нагадаємо, у Франківську розповіли, які професії будуть потрібними, а які зникають вже сьогодні.

Раніше представники польського Університету Wyższa Szkoła Bankowa у Торуні та Бигдощі переконували франківських абітурієнтів у перевагах навчання за кордоном.

 

Катерина Котвіцька,

цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: