fbpx

Франківський активіст з трибуни Верховної Ради закликав Порошенка і Яценюка припинити "війну на дорогах"

Суспільство 15:07, 24.12, 2015

Франківський активіст, засновник програми "Vision Zero для України" Віктор Загреба учора, 23 грудня, виступив на парламентських слуханнях, присвячених дорожній безпеці.

Віктор Загреба з трибуни Верховної Ради звернувся з вимогою до Президента Петра Порошенка та прем'єр-міністра Арсенія Яценюка із закликом зупинити "війну на українських дорогах".

"Я думаю, всі ми однаково сильно прагнемо, щоб війна на Сході припинилася якомога скоріше, щоб не було більше стрілянини і смертей. Ми мобілізуємо всі ресурси для цього – і державні, і волонтерські, і міжнародні. Так само ми повинні прагнути подібної мети у війні на дорогах. Моя громадська ініціатива називається "Vision Zero для України", це означає, що наша мета – нульова смертність в ДТП. Це не утопія",  зазначив Загреба.

Він повідомив, що уже понад 700 великих міст світу, з населенням від 50 до 500 тисяч людей, вже досягнули нульової смертності на дорогах.

"Я вірю, що це реально і для міст України, і закликаю ставити саме таку мету – не десять чи двадцять відсотків зниження смертності, а до нуля. На вулицях міст не повинні гинути люди",  сподівається активіст.

Для зменшення смертності на дорогах українцям слід змінити підхід до самого поняття "якісна дорога".

"Насправді якісна дорога – це не просто рівна, без ям. Це рівна, яка також безпечна. Рівно заасфальтована дорога, на якій помирають тисячі людей, – це НЕ європейська дорога. Це ганьба і службовий злочин для усіх, хто її створив",  пояснив Віктор Загреба.

Відповідальність за високу смертність на дорогах України лежить на її найвищому керівництві, Президенті та прем'єр-міністрі, бо саме в них є всі повноваження та ресурси для того, аби почати вирішувати цю проблему, вважає активіст.

Віктор Загреба закликав Петра Порошенка та Арсенія Яценюка внести питання припинення війни на дорогах до своїх пріоритетів і почати реальні дії.

"Що треба робити і в якій послідовності, звідки брати на це ресурси, – все це давно прописано",  переконаний активіст.

Повний текст виступу Віктора Загреби з трибуни Верховної Ради читайте у персональному блозі активіста на КУРСі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: