fbpx

Франківський драмтеатр представив мюзикл "Гуцулка Ксеня". ФОТО

Культура 16:02, 31.12, 2018

29-го та 30-го грудня у Франківському драмтеатрі вперше показували мюзикл "Гуцулка Ксеня" режисера Ростислава Держипільського.

Зали були заповнені людьми, шквал оплесків під час вистави збирали чудова музика, хореографія та гумор персонажів. Зіркою ж вистави стала виконавиця головної ролі молода актриса Валерія Мочарська, студентка Львівського національного університету ім. І. Франка. Їй запропонували роль за два тижні до вистави, цю роль повинна була виконати Олеся Пасічняк, але завагітніла. Партнером Валерії на сцені був Сергій Лазановський, актор Франківського драмтеатру.

Також порадувала франківців гра акторів Олексія Гнатковського та Павла Кильницького, Надії Левченко, Галини Баранкевич та інших. За відмінний гумор та ексцентрічність чимало оплесків отримали Мирослава Полатайко-Гусак та Ольга Комановська. 

Музика з оперети Ярослава Барнича у цьому мюзиклі набула нового звучання завдяки аранжуванню головного диригента театру Богдана ТкачукаХореографію поставив головний балетмейстер театру Дмитро Лека. Танцювальні номери побудовані на елементах сучасної хореографії, але зберігають при цьому автентику.

За сюжетом, у 1936 році до Ворохти прибувають зі США українські емігранти, щоб знайти молодому хлопцеві наречену в Карпатах. Батько заповідав йому мільйон доларів, але за умови, якщо він знайде на історичній батьківщині "свідому українку" і одружиться з нею.

Як писав КУРС, у вічність відійшла уродженка Шешор, якій присвячена відома пісня "Гуцулка Ксеня".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: