fbpx

Франківський драмтеатр відкриває новий театральний сезон та готується у ювілейний тур "Солодкої Дарусі"

Культура 19:53, 24.09, 2018

У понеділок, 24 вересня, в Івано-Франківську відбулася прес-конференція щодо відкриття нового театрального сезону.

Це буде 80-й, ювілейний сезон, який дивуватиме франківців цікавими прем’єрами, пише “Репортер”.

У жовтні актори Франківського драмтеатру зіграють 28 вистав. Розпочнуть із драми "Солодка Даруся" за однойменним романом Марії Матіос. Крім того, на цей театральний сезон заплановано ювілейний тур "Солодкої Дарусі" Україною. Також у жовтні франківці зможуть переглянути прем’єри минулого сезону "Любов до гробу", "Той, хто платить", "Чи падає влітку сніг?", "Модільяні".

За словами директора театру Ростислава Держипільського, першою великою прем`єрою сезону буде мюзикл "Гуцулка Ксеня". Показати виставу планують в середині листопада. А на травень 2019 запланована прем`єра постановки "Калігули" французького режисера Жюля Одрі. Минулого тижня він якраз провів кастинг акторів.

"Пафосного відкриття не буде, бо вважаю це пережитком минулого, – каже Держипільський. – Для нас головне – наповнення репертуару. Символічно починаємо з "Солодкої Дарусі", яка за десять років стала візитівкою нашого театру".

Цього року драмтеатр отримав нового балетмейстра Дмитра Левка, який, власне, і займається зараз постановкою "Гуцулки Ксені". Також у колектив прийшли п`ятеро молодих акторів.

"З 15 жовтня ми їдемо на великі гастролі в Кропивницький, – розповідає Ростислав Держапільський. – Це унікальний проект, присвячений 100-річчю перебування на Кіровоградщині УСС. Плануємо показати там шість вистав. 25 листопада представимо неооперу "Hamlet" у фіналі Першого Всеукраїнського театрального фестивалю-премії ГРА у Києві".

Репертуар на жовтень:

1

Підписуйтеся на КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: