fbpx

Франківський гурт "Фліт" підготував новорічний подарунок шанувальникам

Культура 11:11, 26.12, 2014

Івано-франківський гурт "Фліт" підготував для своїх прихильників справжній новорічно-різдвяний подарунок – скопмілював сингл римейків своїх відомих композицій у стилі колискових.

Серед українських музикантів такого не робив ніхто. "Нам приємно бути першим", – констатує фронтмен "Флітів" Андрій Марків, пише Гречка

"Така ідея спала мені на думку, коли я випадково натрапив на такі речі в Інтернеті, адже мої улюблені гурти "Nirvana", "Metallica", "Blur" також переграні дзвониками, тож "Фліти" вирішили зробити те саме, – розповідає Андрій Марків.  Нашому гурту вже 14 років, багато прихильників, які стежили за творчістю команди з початку її створення, вже мають своїх дітей і, напевно, вмикають їм різні колискові. Тому це, на мою думку, буде приємним сюрпризом-згадкою про їхню молодість і запал на концертах, який передасться і наступному поколінню". 

По-новому зазвучали композиції гурту – "Їжачок", "Колискова", "Моя планета", "О.Л.". Над аранжуванням пісень працював Мирослав Литвак, який уже неодноразово співпрацював з "Флітами". Зокрема, 2010 року написав аранжування до акустичного концерту гурту "Фліт по-новому", тож про нотно-інструментальні заморочки "флітівських" пісень знає не з чуток. Саме завдяки йому панк-рокові композиції перевтілилися в ніжні, сповнені зворушливим магнетизмом мелодії. Обкладинку до синглу намалювала Софійка Зень – шестирічна донька Ярослава Зеня, який створив обкладинку до першого альбому "Флітів" у 2003 році.

Повірити в те, що драйвовий "Їжачок" став колисковою, складно. Це треба чути. Після першого прослуховування хочеться вмикати ще і ще. І що найцікавіше, пісні "Флітів" і в більш ліричному звучанні не втрачають свого первинного драйву. Кожен римейк – це диво перевтілення, а різдвяні дзвіночки додають до колискових ще й духу традиційної коляди. Тож тепер під пісні "Флітів" можна не лише танцювати, а й засинати. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: