fbpx

Франківський художник розповів про незвичайну родинну традицію – видавати газету про події у сім'ї

Суспільство 12:42, 29.12, 2017

Відомий франківський художник, журналіст і фотограф Ігор Роп'яник поділився історією про газету "Родинні вісті", яку в його родині готують і видають для близьких і друзів. Так за роки з'явився своєрідний родинний літопис Роп'яників.

Родинна газета з 2000-го року виходила один раз на рік 31 грудня на чотирьох сторінках, розповів Ігор Роп'яник про неординарну родинну традицію. 

"Всі дуже на неї чекали, адже в ній публікувалися всі новини, що відбулися в наших сім'ях протягом року, причому кожна подія описувалась з гумором, а тому читання газети завжди було цікавим і веселим. В кожній сім'ї усі випуски складалися чи підшивалися, і тепер, перечитуючи їх, маємо начебто родинний літопис, де знаходимо інформацію про народження дітей, ювілейні дати, про найважливіші події, мандрівки, пригоди, курйози. Є й дотепна реклама, оголошення і таке інше. Словом, все, як у справжньому виданні…"  розповів Ігор Роп'яник.

Всього вийшло десять номерів "Родинних вістей", включаючи "екстрені" – присвячені одруженню дітей (газета роздавалася всім весільним гостям). А потім склалося так, що випуск видання припинився.

"І ось цього року, після 10-річної перерви, на численні прохання родичів газета знову побачить світ. Хто головний редактор, можете здогадатися", – пише пан Ігор.  

Як повідомляв КУРС, у листопаді цього року роботи Ігоря Роп'яника представляли на щорічній традиційній виставці "Contemporary Art Fairs Windsor" (Великобританія). А до того його картину для довічного зберігання отримав Музей Тараса Шевченка у Пекіні.

Читайте також: Різдвяні історії відомих прикарпатців: Пампушки з рожею від Ігоря Роп’яника

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: