fbpx

Франківський художник втратив ногу через хворобу – колеги продають картини, щоб зібрати кошти на лікування

Суспільство 21:15, 02.02, 2019

"Вам картина – художнику здоров'я": під такою назвою створили групу у Фейсбуці прикарпатські художники, щоб допомогти зібрати кошти на лікування свого колеги Володимира Луканя.

"У нашого колеги, талановитого художника, майстра іконопису на склі, члена Національної спілки художників України Володимира Луканя сталася біда: цукровий діабет спричинив гангрену і він втратив ногу. Хвороба прогресує, необхідне інтенсивне лікування, а отже, кошти. "Мистецьке братство" організовує аукціон з продажу творів мистецтва, до якого запрошуємо долучитися інших художників", – пише художник Ігор Роп’яник.

Щоби придбати картину, необхідно приєднатися до групи "Вам картина  художнику здоров'я". Свої ставки робіть в коментарях під творами.

Покупець самостійно вирішує із митцем способи пересилки твору і оплати.

Також всі небайдужі можуть помогти переславши гроші на картку Райффайзен Банк Аваль, номер: 5489 6800 0013 4138, Лукань Володимир Григорович.

ДОВІДКА:

Лукань Володимир Григорович Народився 1961 року в Івано-Франківську.

В 1974 році закінчив Львівський державний художній інститут декоративного та прикладного мистецтва. Одержав кваліфікацію Мистецтвознавець. 

Творча спеціальність – інтер'єр і обладнання. Працює в галузі мистецтвознавства та декоративно-прикладного мистецтва (розпис на склі).

Член Національної спілки художників з 2012 року.

Його твори знаходяться у приватних колекціях України та за кордоном.

З роботами можна ознайомитись за посиланням>>>.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: