fbpx

Франківський інстаграмер накатав доноса на маму студентки: донька писала про нього критичні коментарі

Стиль життя 18:57, 29.11, 2017

Франківський блогер Ігор Пустовіт та його дружина Олександра написали скарги в поліцію та ректорат університету: їх образили насмішкуваті коментарі першокурсниці. При цьому блогери взялися цькувати своїми скаргами ще й матір дівчини, яка працює в іншому університеті.

Блогер Ігор Пустовіт (Pustovit) публічно звинуватив першокурсницю ПНУ в тому, що та нібито ображає його, його родину і навіть малолітнього сина в соцмережі Instagram. Також Пустовіт звинуватив матір студентки. "Регулярно у її публікаціях та прямих трансляціях вона разом з мамою згадує мою сім‘ю, мого сина, мою дружину у нахабній формі", – написав блогер. У первісному варіанті посту блогер називав прізвище жінки і доньки й писав, що ті постійно протягом півроку займаються "цькуванням його родини і однорічного сина в мережі". Тож Пустовіт звернувся до юристів і журналістів із проханням захистити його і родину від нападів дівчини та її матері.

Оскільки Пустовіт сам переписав сьогодні оригінал посту, видаливши прізвища, ми прибираємо прізвище жінки і доньки зі скріну:

12

У Пустовіта в Instagram понад 54 тисячі підписників, і пост з його обвинуваченнями прокоментували сотні фоловерів, які категорично засудили доньку і матір за нібито неетичну поведінку. Ба більше, на адресу доньки зливою посипалися прокльони і лайка. 

3

Подружжя блогерів подало скаргу ще й на маму дівчини до ректорату університету, вимагаючи покарати її за "приниження гідності сім'ї в інтернеті". 

Цікаво, що при цьому Ігор Пустовіт не надав доказів цих нібито регулярних образливих постів чи трансляцій, хоча пообіцяв передати їх правоохоронцям. На прохання оприлюднити скріни дописів, які його принижують, блогер надає лінк на сторінку студентки або скріни її насмішкуватого поста про те, що Пустовіти не поважають своїх підписників, спізнившись (чи то взагалі не прийшовши) на анонсовану зустріч з ними. В який спосіб до цієї сварки між інстаграмерами причетна мати – Пустовіти не пояснюють взагалі. Блогер просто видаляє коментарі з питаннями і проханнями надати докази й банить таких користувачів.

Пост дівчини, на який образилася родина Пустовітів:

45

Оскільки спочатку Пустовіт все ж назвав прізвище жінки, ми звернулися до неї за коментарем.

"У мене особисто не було ніяких конфліктів з цим блогером. Я його й не знала, і не перетиналася з ним ніколи – ні в житті, ні в мережі. Про претензії цього подружжя довідалась, вже коли блогер разом з дружиною з'явилися вчора до мене на роботу. Це мене шокувало: чоловік поводився агресивно, нецензурно лаявся, погрожував мені, при цьому його жінка знімала все це на телефон. Я справді дуже вдячна охоронцю, що видворив його. Дружина цього блогера написала на мене скаргу в ректорат, звинувачують мене в образах. Але я уявлення не мала про них до цієї заяви і їхнього приходу, в інтернеті буваю рідко, мені вистачає справ і клопотів у реальному житті. Наскільки я зрозуміла із заяви і їхніх криків, їх розізлив коментар моєї доньки в Інстаграмі. Якщо чесно, ніколи б не подумала, що для дорослого чоловіка з бородою пост першокурсниці буде причиною писати доноси в ректорат і поліцію. Мені така поведінка виглядає смішною. Але можливо, серед блогерів це модно. Вони також ходили в деканат факультету доньки, вимагаючи її відрахування, дзвонили їй з погрозами.

Я хочу запевнити: жодного разу і жодним чином не мала не те що конфліктів, справ чи стосунків, а навіть контактів з авторами звинувачень на мою адресу в образливій поведінці. Немає цьому жодних доказів і не може бути. Що стосується звинувачень на адресу моєї доньки, то вони теж безпідставні. Я проглянула і сторінки блогерів, і коментар доньки. Так, можливо, її коментар був гострий і неприємний, але він хоч мотивований і логічний. Думаю, якщо люди перетворили своє приватне життя на предмет для публічного огляду і заробітку на цьому, мають усвідомлювати, що може бути і несхвалення, і іронія, і критика. Не бачу іншої причини для такої їхньої поведінки, окрім як бажання роздмухати скандал в соцмережі і зайвий раз привернути увагу до своєї персони та ще трохи заробити грошей на переглядах". 

Жінка зазначила, що про це ж повідомила в пояснювальній записці керівництву університету. У зв'язку з брутальними погрозами на адресу доньки жінка не виключає, що подасть заяву в правоохооронні органи. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: