fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Франківський "Карітас" навчав працівників територіальних центрів державним стандартам домашнього та паліативного догляду

Франківський "Карітас" навчав працівників територіальних центрів державним стандартам домашнього та паліативного догляду

Суспільство 22:27, 02.06, 2016

В останні дні травня працівники "Карітасу" відвідали Долинський та Тисменицький територіальні центри соціального обслуговування.

Тренери Ольга Нащук та Надія Чучук впродовж двох днів ознайомили 55 працівників терцентрів із державними стандартами паліативного та домашнього догляду, впровадження яких підвищить якість надання соціальних послуг для осіб, які потребують догляду та підтримки.

Тренери розповіли учасникам про загальні положення Державних стандартів домашнього та паліативного догляду, а також передали особистий практичний досвід їх застосування в соціальних проектах "Карітасу". Тренери неодноразово наголошували на тому, що догляд за важкохворим потребує доброго розуміння змісту соціальної послуги паліативного догляду та принципів надання соціальних послуг. Учасники ділились на 4 групи, кожна з яких вчилась організовувати та надавати соціальні послуги, а також визначати індивідуальні потреби як паліативного догляду, так і догляду вдома. Мета групової роботи – навчити диференціювати паліативний догляд та догляд удома.

Отримані знання учасники закріпили у рольовій грі, в якій учасники відтворили роботу мультидисциплінарної команди з первинним виїздом до хворого. Вони навчались, як правильно під час бесіди оцінити можливості виконання елементарних та складних дій, а на їх основі складати індивідуальні плани надання соціальної послуги паліативного догляду чи догляду вдома. Учасникам тренінгу було цікаво "приймати на себе ролі", які на перший погляд є дуже простими, але вимагають відповідних знань.

"Коли спробувала особисто і склала індивідуальний план надання соціальної послуги для паліативного хворого, зрозуміла різницю між паліативним доглядом та доглядом вдома", – розповіла Секрета Юлія, соціальний працівник територіального центру.

Наприкінці тренінгу учасники поділились особистими враженнями та визначились із тематикою тренінгів на майбутнє. Заходи відбулись у рамках проектів "Паліативна допомога у Івано-Франківську" та "Сприяння у доступі до медичного обладнання для соціально незахищених верств населення".

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: