fbpx

​Франківський Карітас організував для дітей та молоді з інвалідністю свято з подарунками

Суспільство 21:27, 01.12, 2017

У п'ятницю, 1 грудня, напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю франківський Карітас влаштував свято для дітей та молоді з інвалідністю, що проживають у Івано-Франківську та області. До свята долучилися парафіяльні осередки Карітасу та осередки самодопомоги об'єднаних територіальних громад.

На святі було понад 200 осіб. Пісні про батьків, патріотичні вірші та вальс – у концертній програмі брали участь волонтери та підопічні Карітасу. Кожен міг продемонструвати свої таланти.

13-річний Денис Кузьмінський декламує поезію Тараса Шевченка. Хлопець разом з мамою приїхав з Рожнятова.

"Максим дуже любить вірші, із задоволенням їх вчить, – розповідає мама хлопця Ірина Пеншина, – сьогоднішнє свято – це чудова нагода для нього показати свій талант".

Діти та молодь підспівували кожній пісні, танцювали та щедро нагороджували аплодисментами кожен виступ.

"Карітас опікується молоддю з інвалідністю вже 10 років, і ми добре розуміємо, що їм потрібна підтримка, щоб і діти, і батьки не відчували себе покинутими сам на сам зі своїми проблемами, – говорить директор франківського Карітасу отець Володимир Чорній. – Ми бачимо щирі посмішки дітей та молоді і щасливі, що приносимо у їхнє життя такі миті радості. Ці діти послані нам Богом для того, аби ми вчилися робити добро".

На завершення свята діти та молодь отримали подарунки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: