fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Франківський медик став переможцем найпрестижнішого гранту в галузі судинної хірургії

Франківський медик став переможцем найпрестижнішого гранту в галузі судинної хірургії

18:15, 25.06, 2018

Асистент кафедри хірургії навчально-наукового інституту післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету Олексій Гудз став переможцем стипендійної програми Асоціації судинних хірургів США. Попереду – два місяці стажування у клініках США.

Щороку Асоціація судинних хірургів США (саме вона є світовим лідером в своїй галузі і визначає її подальший розвиток) проводить конкурс для молодих спеціалістів зі всього світу на можливість отримати грант з наступним проходженням стажування у провідних центрах судинної та ендоваскулярної хірургії США. Для ІФНМУ приємною новиною став той факт, що викладач університету став одним із чотирьох переможців цієї стипендійної програми, зазначають в ІФНМУ.

На з’їзді асоціації, що зараз проходить у Бостоні (штат Массачусетс), молодому хірургу довірили дати рецензію на публікацію в журналі асоціації та взяти участь у дискусіях з питань післяопераційного ведення хворих із артеріальною патологією. Вже наступного тижня розпочинається двомісячне стажування у всесвітньовідомих клініках Мейо, університетів Нью-Йорка та Філадельфії.

Слід зазначити, що минулого року Олексій Гудз став переможцем гранту Європейської асоціації судинних хірургів, відвідав один із провідних центрів судинної хірургії Великобританії і, як наслідок стажування, впровадив у практику клініки судинної хірургії ІФНМУ сучасні підходи до операцій на сонній артерії, а також оптимізував методологію проведення ендоваскулярних втручань на аорті та артеріях нижніх кінцівок.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: