fbpx

Франківський міський суд помістив під варту підприємця-сепаратиста, який відпочивав на "Буковелі"

Суспільство 12:12, 18.01, 2018

Підприємець із Донецька, якого обвинувачують у пошитті форми для бойовиків так званої ДНР та сплаті грошей на користь терористичних формувань, був затриманий оперативниками СБУ на "Буковелі".

В Івано-Франківському міському суді сьогодні обирали запобіжний захід для Олексія Малкіна, уродженця Маріуполя, який мешкає в окупованому Донецьку. Напередодні його затримали співробітники СБУ – обвинувачений приїхав у Карпати на відпочинок. 

Як зазначив представник прокуратури, Олексій Малкін займається пошиттям форми для курсантів так званої ДНР, сплачує податки "ДНР", які йшли на фінансування незаконних збройних формувань терористів. Тканину купував в Росії, завозив через закритий пункт пропуску, "мито" також платив у "ДНР". 

Прокурор вимагав запобіжний захід тримання під вартою на 60 днів.

Адвокат обвинуваченого заперечив і заявив, що підозра не обґрунтована й що підриємство Малкіна "Ріал Інвест" сплачує податки в Україну. Захисник запевнив, що Малкін не буде перешкоджати досудовому розслідуванню.

"Проведені в Буковелі обшуки у мого підзахисного були проведені з порушеннями. Він хотів, щоб обшук проводився в присутності адвоката, але поки адвокат приїхав, обшуки уже завершилися", – зазначив адвокат.

Сам Малкін запевнив, що живе у Маріуполі й форму для бойовиків не шиє. На території так званої ДНР бував, але, каже, це не заборонено.

Суддя Тарас Антоняк підтримав клопотання прокуратури і визначив для Малкіна запобіжний захід тримання під вартою протягом 60 діб.

Як повідомляв КУРС, недавно на "Буковелі" спіймали білорусів з георгіївськими стрічками – Яремчанський суд покарав туристів максимальним штрафом.

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: