fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Франківський пологовий отримав цінне обладнання, яке дозволить спостерігати за станом мозку немовлят. ФОТО

Франківський пологовий отримав цінне обладнання, яке дозволить спостерігати за станом мозку немовлят. ФОТО

Здоров'я 13:52, 14.11, 2018

Днями до міського перинатального центру прибуло сучасне обладнання, яке допомагає спостерігати за станом мозку та ураженнями немовлят.

Як запевнила завідувачка відділення інтенсивної терапії для новонароджених Любов Гаркот, тепер Івано-Франківськ входить у четвірку обласних центрів і є єдиним у західному регіоні, де присутнє таке устаткування, інформує прес-служба міського голови Івано-Франківська.

"Це надзвичайно важливо, що нам закупили найновіше і високоспеціалізоване обладнання. Воно дозволить спостерігати за станом мозку дитини, щоб зрозуміти, чи в немовляти є судоми, чи мозок активний. Так лікар може впевненіше надавати комплексну невідкладну терапію при складних ураженнях ЦНС. Як результат – зменшення інвалідності, якісніша терапія. У випадках з новонародженими важливо надати допомогу в першу добу життя, бо потім буде запізно. А така допомога неможлива без належної діагностики", – розповіла завідувачка.

Окрім нового обладнання для немовлят, в міському перинатальному відбуваються й інші якісні зміни. Приміром, нові ліжка закупили і у відділення інтенсивної терапії для породіль.

Загалом, за словами головного лікаря центру Сергія Стефанка, закупили понад 30 дитячих ліжечок, пеленальні столики. Паралельно триває ремонт на 3-му поверсі, невдовзі розпочнеться реконструкція приміщень на 5-му поверсі з облаштування реанімаційного відділення для дорослих. На часі заміна близько 100 вікон та двох десятків дверей. У процесі – ремонти санвузлів, системи опалення, заміна освітлення тощо.

"Зміни є, але хотілося б кращого темпу і більшого обсягу робіт. Я постійно акцентую увагу на двох речах: ремонт закладів охорони здоров’я та закупівля обладнання. Це все має систематично відбуватись в Івано-Франківську. Бо гарні спеціалісти в нас є", – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: