fbpx

Франківський професор пояснив причини осінньої депресії

Здоров'я 20:37, 03.11, 2016

Завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Івано-Франківського національного медичного університету Михайло Винник пояснив причини осінньої депресії, хто найбільше до неї схильний та як із цим станом боротися.

Про це повідомляє прес-служба ІФНМУ.

Одним із важливих факторів, який провокує депресію восени, є кліматичний чинник. Освітленість приміщення і території загалом, де людина перебуває, відіграє значну роль. Світло впливає на обмін гормону мелатонін, який має прямий стосунок до регуляції емоційного тонусу.

"Є й інші важливі фактори, наприклад, генетична схильність до виникнення депресивних станів, – каже професор. – Другою вразливою групою є особи, які характерологічно схильні до пригнічення. Сюди також належать люди із хронічними соматичними захворюваннями. Окрім цього, депресія часто виникає і в людей похилого віку".

Перші ознаки депресії – це порушення нічного сну, зниження настрою. Одним із методів профілактики осінньої депресії Михайло Винник називає перебування в максимально освітленому приміщенні, вживання продуктів із вмістом попередників мелатоніну (сир, шоколад, мигдаль). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: