fbpx

Франківський ресторан "Витребеньки", у якому отруїлися гості, оштрафували за порушення та відсутність документів

Суспільство 12:50, 13.02, 2018

У франківському ресторані "Витребеньки" кілька працівників працювали без медичних книжок, а сам заклад не був зареєстрований оператором ринку харчових продуктів.

Як повідомляв КУРС, 14 січня під час святкування хрестин у франківському ресторані "Витребеньки"  отруїлися 6 осіб. 

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в області Віталій Фіглевський сьогодні під час прес-конференції повідомив, що за результатами перевірок було виявлено ряд порушень.

"Заклад працював без належних документів, не був зареєстрований оператором ринку харчових продуктів, хоча ця процедура є безкоштовна. Заклад працював без сталого колективу. Люди наймалися спеціально під певні заходи, не мали медичних книжок. У закладі виявлена антисанітарія, неналежно зберігалися продукти харчування, недостатньо холодильників", – сказав Фіглевський.

Держпродспоживслужба зверталася до суду, і ресторан за порушення покарали штрафом. 

У коментарі КУРСу власник ресторану Роман Дзіковський визнав, що кілька працівників справді не мали медкнижок, а отруєння відвідувачів стравами закладу заперечує. Дзіковський каже, що всі проби продуктів, які взяли інспектори на перевірку, виявилися в межах норм, а отруїлися люди, найімовірніше, тортом, який принесли з собою. Всі приписи інспекторів, каже Дзіковський, ресторан виконав у десятиденний термін. Це підтвердила наступна перевірка Держпродспоживслужби, яка дозволила відновити роботу закладу. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: