fbpx

Франківський суд не може слухати справу шахрая Басая, бо той раніше працював у ньому суддею

Суспільство 11:28, 31.03, 2016

Минулого тижня до Івано-Франківського міського суду з військової прокуратури надійшов обвинувальний акт про обвинувачення Віктора Басая у вчиненні злочину, який передбачений ч. 2 статті 190 ККУ (шахрайство).

Під час ознайомлення з матеріалами справи судом було встановлено, що обвинувачений свого часу працював на посаді народного судді народного суду міста Івано-Франківська (на цей час Івано-Франківський міський суд), повідомляє прес-служба міського суду.

Згідно з чинним законодавством України, кримінальне провадження передається на розгляд іншого суду, якщо обвинувачений працював або працює у суді, до підсудності якого належить здійснення кримінального провадження.

Таким чином, Івано-Франківський міський суд ухвалив передати матеріали цього кримінального провадження до Апеляційного суду Івано-Франківської області для вирішення питання про передачу його на розгляд іншого суду.

Нагадаємо, 9 грудня правоохоронці впіймали директора Прикарпатського юридичного інституту Національного університету "Одеська юридична академія" Віктора Басая на хабарі у розмірі 7500 гривень і 300 доларів США від двох студентів за допуск останніх до складання зимової сесії. Недавно дивовижним чином кримінальну справу слідство перекваліфікувало на шахрайство, що не передбачає покарання у вигляді ув'язнення. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: