fbpx

Франківський священик потролив флешмоб із тваринами – започаткував естафету з дітьми

Суспільство 13:58, 28.09, 2018

У соцмережі Фейсбук священик Івано-Франківської архієпархії УГКЦ отець Ігор Тузик закликав спільноту влаштувати флешмоб на захист дітей.

Отець Ігор Тузик, священик храму Різдва Христового УГКЦ (серед містян  "біла церква" в парку), започаткував нову естафету у Фейсбук. 

"Нова естафета! Давайте заповнимо стрічку класними фотками з дітьми, щоб захистити тих, кого МІЛЬЙОНАМИ вбивають у світі через аборти, насильство, порнографію і т. д. Вони теж мають право на життя!!! Ставте "+" в коментарях, щоб оновлювати стрічку. Ну, і РЕПОСТ вітається!"  запостив отець Ігор Тузик. 

В коментарях більшість франківців підтримали отця плюсиками, за 10 годин поділилися постом 27 людей. 

На закид про тролінг у такий спосіб флешмобу захисту твариня,  текст публікації священика відтворив стилістику і форму естафети, яка закликає захищати "братів менших",  отець відповів, що в такий спосіб звертає увагу на першочергові проблеми.

"Це не тролінг, просто звертаю увагу на першочергові проблеми! Бо як поб'ють собаку, яка покусала дитину, то, на жаль, тролять того, хто побив собаку, а не "захисників" собак!"  написав отець. 

Нагадаємо, в мережі поширився флешмоб "Я йду на всеукраїнський марш за права тварин". Сам марш за ініціативою UAnimals запланували провести 30 вересня синхронно в 20 містах України. Відбудеться він і в Івано-Франківську.

1

"Тварини – не іграшки. Найважливіша подія вересня. Долучайтеся до Маршу. Виходьте заради тварин, які не мають можливості самостійно себе захистити",  пише активна учасниця флешмобу франківська патрульна Олена Біла. 

2

Головні вимоги маршу:

3✔ Заборона використання тварин у цирках і дельфінаріях.
3✔ Заборона хутряних ферм та притравочних станцій.
3✔ Заборона експлуатації тварин для жебракування і фотопослуг.
3✔ Відмова від використання живих тварин для експериментів та ін.
3✔ Розвиток реабілітації тварин і центрів утримання тварин, що постраждали від людини та її діяльності.
3✔ Створення зоополіції та запровадження в Україні дієвої системи контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами.
3✔ Заборона евтаназії як методу регулювання чисельності безпритульних тварин в Україні.
3✔ Внесення диких тварин природного ареалу України, що знаходяться на межі зникнення, до Червоної книги України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: