fbpx

Франківський "Ураган" покинув голкіпер

Спорт 13:52, 04.06, 2015

Після чотирьох сезонів виступів за "Ураган" івано-франківський клуб залишив 27-річний Роман Колток.

Термін дії однорічного контракту завершився 1 червня, і за обопільною згодою було вирішено не продовжувати подальшу співпрацю, тож голкіперу надано статус "вільного агента", пише Sport.if.

Нагадаємо, що Колток п'ять сезонів поспіль захищав кольори львівської команди ТВД, де й розпочав свою професійну футзальну кар'єру. Після закриття клубу влітку 2011 року перейшов до "Урагану". Саме у складі ТВД Роман отримав звання майстра спорту, вигравши Кубок України у 2008 році.

В Івано-Франківську 27-річний воротар відіграв останні чотири роки, ставши володарем Суперкубку України, завоювавши "срібні" та двічі "бронзові" медалі національного чемпіонату, виступав в елітному раунді Кубку УЄФА. Загалом у футболці "драконів" Роман зіграв 62 поєдинки (вісім "сухих"), у яких пропустив 114 м'ячів, а також забив 4 голи – це найкращий показник серед усіх "ураганівських" голкіперів.

Особливо яскравим для Колтка видався "срібний" сезон 2012/13 рр., коли у надзвичайно драматичній чемпіонській серії з "Локомотивом" івано-франківський голкіпер став справжнім героєм, потягнувши аж п'ять (!) післяматчевих пенальті. Загалом на рахунку 12-го номера "драконів" десять сейвів з шестиметрових ударів. А ювілейний парируваний пенальті у третій грі з ЛТК приніс "Урагану" путівку до півфіналу плей-оф Екстра-ліги.

Загалом останній сезон 2014/15 Роман Колток також може занести собі до активу. Доволі часто його порятунки воріт потрапляли до ТОП-5 кращих сейвів чемпіонату, а сам голкіпер не один раз входив до символічних збірних і ставав MVP ігрових турів Екстра-ліги. Наприкінці квітня, разом з одноклубниками Зваричем і Рудавцем, у складі команди Дрогобицького державного педагогічного університету Колток став чемпіоном України серед студентів, отримавши ще й приз кращому воротарю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: