fbpx

Франківський "Ураган" вдома розгромив "Кардинал-Рівне". ВІДЕО

Спорт 15:07, 08.04, 2019

У першому турі фінального етапу Екстра-ліги зафіксовано лише розгроми. Один із них – у Івано-Франківську.

“Ураган” (Івано-Франківськ) – “Кардинал-Рівне” – 7:1

Голи: Фаренюк 2, Кордоба 17, Лебідь 24, Цілик 26, 31, Колток 30, Микитюк 31 – Мануйленко 18
Попередження: Ардашкінов 12, Поночовний 13.

“Ураган” і “Кардинал” закривали програму першого туру фінального раунду Екстра-ліги, який вийшов максимально результативним. “ХІТ” встиг розгромити “Титан” з рахунком 6:1, а “Продексім” забив 10 “сухих” голів у ворота “Енергії” – 10:0, повідомляє прес-служба НФК “Ураган”.

Проте в Івано-Франківську очікувалася більш драматична гра, адже у двох попередніх матчах цього сезону “Дракони” не змогли здолати “Кардиналів” (4:5, 4:4). Власне кажучи, події, які відбувалися у першому таймі, тільки підтвердили ці здогадки.

Але почнемо з того, що відбувалося перед матчем. Голкіпер “Драконів” Володимир Кардаш отримав нагороду найкращого гравця Екстра-ліги у квітні, ставши першим воротарем, який отримав це визнання у звітному сезоні.

До речі, місце у воротах “Драконів” зайняв Роман Колток, який, забігаючи трішки вперед, провів гру на відмінно. Зазначимо, що гра почалася дуже динамічно, а вже на першій хвилині матчу міг забивати Фаренюк, який зіграв в стінку з Федюком та, пробиваючи з гострого кута, влучив у кіпера “Кардиналів” Свинарчука. До речі, в цьому матчі головний тренер команди з Рівного Станіслав Гончаренко міг розраховувати тільки на дев’ять польових гравців та одного голкіпера.

Але вже у наступній атаці на 75-й секунді матчу Фаренюк виправився, замкнувши простріл Кордоби з правого флангу – 1:0. До речі, Артем відзначився вперше за три зустрічі, якщо говорити виключно про Екстра-лігу.

“Кардинал” досить швидко прийшов до тями, відзначившись дальніми ударами Поночовного, Салтанова і Ардашнікова, більшість з яких пройшли повз ворота Колтка. Але також команді Гончаренка вдалося створити класний момент, коли Кравчук, пробиваючи з лівого краю штрафного майданчика, поцілив у стійку воріт Драконів.

В такий ситуації нашій команді вкрай необхідно було забивати другий м’яч, враховуючи ще й те, що “Кардинали” пішли грати з п’ятим польовим. І на 17-й хвилині матчу Кордоба після передачі від Федюка з ауту пробив точнісінько у кут воріт Свинарчука – 2:0. До речі, голкіпер “Кардиналів” декілька разів рятував свою команду, коли Фаренюк і Лебідь розстрілювали його майже впритул, але цього разу виявився безсилим.

Але Кардинали змогли скоротити розрив у рахунку ще в першому таймі, коли під час розіграшу “5 в 4” Ардашніков віддав на Мануйленка, а той пробив майже у порожні ворота – 2:1. Власне кажучи, саме з таким рахунком і закінчився перший тайм цього матчу.

Другий тайм розпочався з удару Поночовного у кут воріт Колтка, але Роман зреагував просто блискуче. Мабуть, вирішальним епізодом в цьому матчі став гол Лебедя на 23-й хвилині. Свинарчук помилився на виході з воріт, м’яч відскочив до Шеремети, а той віддав у центральну зону на Лебедя, який більярдним ударом влучив точнісінько у кут воріт, забивши третій гол у сезоні – 3:1.

“Кардинал” майже одразу відповів контрвипадом, який завершував Мануйленко пострілом з правого флангу, але у площину не влучив.

Через деякий час “Кардинал” пішов грати 5 в 4. Але це майже одразу призвело до голу у ворота гостей. Басич забарився з м’ячем біля воріт “Урагану”, у підсумку Цілик м’яч підхопив, ефектно обіграв опонента в центрі поля і, вийшовши віч-на-віч з Ардашніковим, який залишився біля своїх воріт, точно пробив тому поміж ніг – 4:1.

Через декілька хвилин Салтанов вийшов по лівому флангу сам на сам з Колтком, але, пробиваючи у дальній кут, влучив у стійку. Як бачите, свої моменти підопічні Гончаренка реалізовували не кращим чином, а от “Дракони” своїми можливостями користалися майже на 100%.

За десять хвилин до кінця матчу “Кардинал” непогано комбінував біля воріт Драконів, але Горпинич пробив прямо у руки Колтку, а Роман ударом від власних воріт забив свій третій гол у сезоні – 5:1.  Що цікаво, Шеремета, Моспан і Лебідь – забили рівно стільки ж.

Через хвилину Шеремета віддав зі своєї половини поля на Микитюка, а Микола, обробивши м’яч, з розвороту з лівої ноги пробив у верхній кут воріт, які на той момент захищав Поночовний, – 6:1.

Далі – більше. Цілик відібрав м’яч у Поночовного і з лівого флангу пробив у ближній кут, оформивши дубль – 7:1.

Гра заспокоїлася, а наступний момент виник лише через декілька хвилин, коли Мануйленко пробив з дальньої дистанції, а м’яч просвистів над поперечиною. Після цього Ардашніков не реалізував вихід сам на сам з Колтком, який своєчасно вийшов з воріт.

В кінці зустрічі “Ураган” пішов грати з п’ятим польовим, але більше голів глядачі, які зібралися на трибунах спорткомплексу КФВ, не побачили. 7:1 – “Ураган” бере впевнений реванш за попередні невдалі матчі з “Кардиналом”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: