fbpx

Франківський "Ураган" вперше виборов Кубок України з футзалу. ФОТО, ВІДЕО

Спорт 18:23, 30.03, 2019

У важкому поєдинку з футзалу івано-франківський НФК "Ураган" переміг "Продексім" (Херсон) – 4:1 і став володарем Кубка України.

У фінальній зустрічі команди не стали поводити себе надзвичайно обережно і з перших хвилин продемонстрували свою справжню атакувальну міць, повідомляє прес-служба Асоціації футзалу України.

Старт зустрічі був за "мельниками". Спочатку Скорий перевірив на міцність стійку івано-франківських воріт, а потім міг забивати Клаудіньо, але на останньому рубежі чудово зіграв Кардаш.

Такий перебіг зустрічі не сподобався Максиму Павленку, і головний тренер господарів вирішив взяти тайм-аут. Хвилинна перерва подіяла, а ініціатива перейшла до франківців. Після удару Шеремети з передачі Абакшина стійка врятувала вже володіння Ципуна. Минуло кілька миттєвостей  і каркас воріт гостей знову допоміг підопічним Хаві Родрігеса не пропустити. На цей раз м'яч після дальнього удару Федюка влучив у поперечину.

Гра набрала активного темпу і тривала на обопільно гострих курсах. На 13-й хвилині спочатку Микитюк потужно пробив зі штрафного, кіпер херсонців опинився на місці, м'яч швидко підібрав Зварич і після сольного проходу влучив у поперечину воріт Кардаша.

На останніх хвилинах першої половини зустрічі дві нагоди для взяття воріт мав Шотурма, але двічі на заваді Петру став воротар іванофранківців. Натомість "дракони" своїм шансом скористалися наповну. Фаренюк втік віч-на-віч з Ципуном і за кілька секунд до свистка на перерву вивів господарів вперед. 

Безумовно, пропущений гол значно допоміг господарям у психологічному плані і змушував гостей ризикувати. Втім, на 5-й хвилині другого тайму м'яч знову опинився у сітці воріт Ципуна. Фаренюк прострілив уздовж воріт, а Когут ціною травми виграв боротьбу у Шотурми та проштовхнув м'яч у ворота суперників.

За 12 хвилин до завершення зустрічі Хаві Родрігес випустив Савенка як п'ятого польового. Втім, майже одразу "Продексім" за це поплатився. Необачністю "мельників" в атаці скористався Абакшин. Даниіл підхопив м'яч і відправив його у порожні ворота суперника зі своєї половини поля.

Відзначимо, що херсонці від своєї моделі гри не відійшли і продовжили застосовувати так звану "штучну більшість", щоправда, тепер роль воротаря виконував Клаудіньо. На 31-й хвилині це дало свої плоди. Шотурма у боротьбі з Федюком зумів відкотити м'яч на Роніньо, а грузинський бразилець до вчорашнього дубля додав ще й гол у фіналі, скоротивши відстань у рахунку до двох голів.

За дві хвилини на паркеті могло стати ще спекотніше. Волянюк зачепився за м'яч попереду і спробував сам вирішити епізод, пробивши здалеку. Однак каркас вкотре врятував ворота іванофранківців.

Ще один шанс підопічні Хаві Родрігеса отримали після удару Білоцерківця, однак спочатку поперечина стала на шляху м'яча у ворота господарів, а потім Абакшин після виходу віч-на-віч з Савенком поцілив у стійку.

Зрештою, фінальний результат зустрічі було підсумовано на 37-й хвилині. Федюк скористався помилкою опонентів під час їхньої атаки і довів різницю у рахунку до трьох м'ячів. Відіграти бодай один з них херсонці не зуміли. Тож у рамках домашнього Фіналу Чотирьох Кубок України здобуває НФК "Ураган".

"Ураган" – "Продексім" – 4:1 (1:0)

Голи: Фаренюк (20), Когут (25), Абакшин (28), Федюк (37) – Роніньо (31)

Попередження: Кордоба (40)

"Ураган" (Івано-Франківськ): Володимир Кардаш – Андрій Федюк (к), Роман Кордоба, Артем Фаренюк, Юрій Когут – Микола Микитюк, Андрій Лисенко, Ярослав Лебідь, Руслан Шеремета, Микита Сторожук, Андрій Цілик, Даниіл Абакшин, Владислав Моспан, Роман Колток

"Продексім" (Херсон): Кирило Ципун (Юрій Савенко, 28) – Віталій Скорий (к), Роніньо, Євген Ланко, Михайло Волянюк – Микола Білоцерківець, Максим Бессалов, Клаудіньо, Михайло Зварич, Ігор Корсун, Олексій Фетько, Петро Шотурма, В’ячеслав Чуднов.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: