fbpx

Франківський велоактивіст пояснив, чому навколо міського озера не варто облаштовувати велосипедний простір

Суспільство 07:50, 27.03, 2017

Жодних велодоріжок не може бути у пішохідних зонах, зокрема біля міського озера, у парку ім. Тараса Шевченка, на "стометрівці", площі Ринок, на вулиці Шевченка чи на Валах. Про це заявив франківський велоактивіст Богдан Пашковський.

Про це він написав у Фейсбуці.

Як повідомляв КУРС, департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради провів тендер на капітальний ремонт пішохідної зони з влаштуванням велодоріжки навколо міського озера. Тендер виграло ТОВ "БК Трейдзахідбуд", яке має виконати роботи за 15 237 000 гривень до 31 грудня 2018 року.

Франківці активно обговорюють доцільність велодоріжки поруч з озером.

Богдан Пашковський пояснює, що закордонні фахівці наполегливо не рекомендують робити формальні велодоріжки у пішохідних зонах, оскільки велосипедисти інстинктивно набирають більшу швидкість. Тому велодоріжки несуть більшу небезпеку пішоходам у таких випадках, ніж їх відсутність.

"Як видно з фото, велосипедистів загнали подалі від води, тепер неквапливо кататися і милуватися водою і качками буде набагато важче. Отже, що ми мали до цього: спільний простір, як наслідок невеликі швидкості, повну свободу пересування, мир і злагоду. Що ми будемо мати: великі швидкості на велодоріжках подалі від води, неможливість велосипедистам рухатися там, де їм хочеться, постійні конфлікти на ґрунті того, що пішоходи будуть ходити по велодоріжках (а вони будуть)", – написав Пашковський.

Тому жодних велодоріжок у пішохідних зонах, запевняє активіст, не може бути.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: