fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Франківці підписують "Відкритий лист" на підтримку теперішнього директора ЦСМ у муніципальному конкурсі

Франківці підписують "Відкритий лист" на підтримку теперішнього директора ЦСМ у муніципальному конкурсі

Культура 12:45, 15.06, 2016

Непрозоре проведення конкурсу на посаду директора Центру сучасного мистецтва в Івано-Франківську спонукало городян – художників, музикантів, журналістів, громадських активістів – збирати підписи на підтримку найбільш адекватного, як на їхнє переконання, кандидата.

Лист адресований міському голові Івано-Франківська Русланові Марцінківу та Конкурсній комісії Івано-Франківської міської ради. 

Подаємо без скорочень. 

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради оголосив конкурс на заміщення посади директора Івано-Франківського Центру сучасного мистецтва.

Умови конкурсу передбачають, що для призначення директора ЦСМ необхідні специфічні професійні знання, навики, досвід. Серед вимог – освітній і професійний рівень, досвід виставкової діяльності. А для цього необхідні: тривала співпраця з подібними центрами як в Україні, так і за кордоном; уміння координувати співпрацю між мистецькими організаціями та державними установами, знання та розуміння сучасного мистецького процесу, специфіки музейної та галерейної справи; наявність довготривалих стосунків з подібними організаціями та програмами; особисті контакти з галеристами, кураторами в Україні й за кордоном; авторитет у середовищі творців візуального та інших видів сучасного мистецтва. Чи не найважливішою умовою є компетентність в сфері сучасного мистецтва.

Цим якостям цілковито відповідає діючий директор Івано-Франківського ЦСМу Анатолій Звіжинський  мабуть, єдиний в Івано-Франківську дипломований мистецтвознавець, спеціаліст з організації художньої діяльності (Академія мистецтв, м. Київ). Підтвердженням його професійності є три роки керівництва ЦСМом  від моменту створення Центру.

Під його керівництвом у Центрі відбулося більше 70 виставок та мистецьких акцій. Частина з них проводилася також на фестивалях та мистецьких майданчиках в інших містах України, в Польщі, Німеччині, Латвії. Окремі програми були побудовані на співпраці з художниками Німеччини, Голландії, Іспанії, Польщі, Латвії, Литви. Налагоджена співпраця з міжнародними фондами й мистецькими організаціями.

У ЦСМі створений музейний фонд, в який на тимчасове збереження передано 112 художніх робіт від українських та закордонних авторів.

Мистецькі акції ЦСМу мали значний резонанс у творчому середовищі та вплив на суспільні процеси.

В особі Анатолія Звіжинського бачимо не тільки успішного менеджера установи та куратора численних проектів, а й аналітика у сфері актуального мистецтва, автора багатьох публікацій в популярних та спеціалізованих виданнях. А. Звіжинський має чітке бачення місії ЦСМу як комунікаційної платформи для творців актуального мистецтва, носіїв та споживачів традиційної культури, як майданчика для творчих експериментів.

Ми, представники творчого середовища Івано-Франківська та України, вважаємо, що з претендентів на посаду директора ЦСМу кандидатура Анатолія Звіжинського є найвідповіднішою. Закликаємо продовжити дію контракту з директором Івано-Франківського ЦСМ Звіжинським А. Є".

На час виходу новини "Відкритий лист", опублікований вчора, 14 червня, ввечері підтримали 195 франківців. 

Нагадаємо, у вівторок, 14 червня, мав розпочатися конкурс на посаду директора міського Центру сучасного мистецтва. На це місце претендують двоє: Сергій Сивачук і Анатолій Звіжинський. У владних кулуарах поширилася інформація, що на посаді директора ЦСМ хочуть бачити Сергія Сивачука. 

Засідання так і не відбулося. Його перенесли через відсутність одного з кандидатів – Сергія Сивачука. Напердодні конкурсу він отруївся і перебуває в лікарні, поінформувала Репортер секретар комісії Світлана Павлів.

"Крім того, немає голови комісії Оксани Савчук та одного з членів конкурсної комісії Олександра Левицького", – каже вона.

Через відсутність двох заступників міського голови не було кворуму, щоб провести засідання. 

Що стосується дати наступного засідання комісії, то у міській раді зазначили, що поки конкретного числа немає. Повідомлять пізніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: