fbpx

Франківці почали більше хворіти на цироз печінки – Марцінків каже, що багато п'ють

Суспільство 15:30, 24.11, 2017

Начальник управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко прозвітувала на засіданні виконкому.

За її словами, найбільшими проблемами для медицини Івано-Франківська є умови перебування пацієнтів у медзакладах, матеріально-технічна база у лікувальних установах, робота первинної ланки, діагностика захворювань, робота служби охорони дитинства і материнства.

Вона зазначила, що чимало дітей хворіють захворюваннями, які пов’язані з сучасним життям – використанням техніки, сидінням за комп’ютерами. В місті зростає кількість осіб з інвалідністю – переважно у зв’язку з війною, є багато онкохворих.

"На жаль, люди надто пізно звертаються до медиків. Часто бувають занедбані випадки", – зауважила про причину великої кількості онкопатологій Марія Бойко.

На кілька захворювань зменшилась цього року кількість інфарктів міокарда, а також інсультів. Однак цього року прогресувала проблема цирозу печінки. Зростає кількість таких випадків.

"П’ють багато", – прокоментував міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Трохи п’ють", – погодилась Бойко та зауважила, що причиною також часто є отруєння.

Раніше, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запропнував повністю заборонити продаж алкоголю в обласному центрі після 22 години.

За словами Бойко, наразі з бюджету виконано 225 млн грн при плані 250 млн. Марцінків нагадав, що наступного року і того не буде, оскільки медицина Івано-Франківська недоотримає 60 млн грн.

Буде складно, погодилась Бойко, але додала, що це не фатально.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: