fbpx

Франківці створили перше українськомовне видання про крипту

Економіка 20:01, 26.07, 2018

Франківці запустили перше українськомовне видання про технологію блокчейн та криптовалюти – Cryptota.com.ua. Ідейником проекту є засновник "Типового Франківська" Микола Гавриляк. Головною редакторкою стала франківська журналістка Вікторія Дубінець.

Як зазначає Микола Гавриляк, запуск проекту на часі. Всі існуючі українські видання спрямовані на СНД та генерують тільки російськомовний контент. Команда Cryptota.com.ua вирішила дати життя українськомовному нішевому виданню.

"Українські учасники ринку і читачі фактично обділені необхідною інформацією. Про них і для них дуже мало пишуть, хоч Україна входить до топ-країн з використання криптовалют. Наша мета – змінити цю ситуацію",  зазначив Микола Гавриляк.

Команда писатиме не тільки актуальні новини зі світу блокчейн, а й розповідатиме лайфові історії про успіхи та невдачі українських гравців ринку.

"Ми хочемо зробити українську блокчейн-нішу більш людяною. Так, більшість статей про ІСО, криптовалюти, майнінг, трейдинг. Але не варто забувати, що за всіма процесами стоять люди. Несправедливо, що про них не знають",  зауважила Вікторія Дубінець.

Зараз команда складається з трьох журналістів, аналітика та двох людей, які генерують відеоконтент. Редакція стартує з офісу у Франківську. У планах – відкриття головного офісу в Києві та вихід на світовий ринок.

Фінансується проект у партнерстві з криптотрейдером Андрієм Єсіповим. До кінця року передбачають витратити на розвиток стартапу не більш як 30 тисяч доларів.

Криптота у Фейсбуці та Телеграмі:

https://www.facebook.com/cryptota.com.ua/

https://t.me/cryptota_ua

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: