fbpx

Франківці вимагають покарати суддю за скандальне рішення по землі біля міського озера

Суспільство 11:19, 01.07, 2015

Близько 30 франківців зібрались під стінами Івано-Франківського міського суду, щоб відстояти зелену зону біля озера.

Депутат міської ради, юрист Володимир Чорноус від імені громади зареєстрував відкрите звернення до голови міського суду Тараса Антоняка, передає кореспондент Фіртки.

У зверненні люди зазначають, що суддя Людмила Мелещенко, котра задовольнила позов Ріяфета Гасимова у повному обсязі і  зобов’язала міського голову Віктора Анушкевичуса укласти з ним договір оренди земельної ділянки площею 1,88 га біля міського озера терміном на 3 роки, неправомірно винесла своє рішення.

“Голова суду може ініціювати дисциплінарне провадження проти судді, звернувшись до вищої кваліфікаційної комісії суддів. А тоді, за результатами цього, ВККС може клопотати перед президентом про дострокове припинення повноважень судді”, – зазначив Чорнуос.

“Апеляційна інстанція все одно скасує це рішення, але я вважаю, що суддя має бути покарана, бо це фактично пляма падає на репутацію всього суддівського корпусу. Вони на прес-конференції підтвердили, що несхвально оцінюють рішення своєї коллеги. Багато хто був на засіданнях і бачив, що суддя ігнорувала цілком очевидні факти. Озеро було? А вона каже: ні, не було, бо нема документів. І як державний службовець, уже не підприємець Гасимов хоче землю в оренду? Закон не передбачає продовження оренди людині, яка перестала бути підприємцем. Тоді ця земля мала би виноситись на аукціон, але місто підтвердило взагалі небажання будь-кому давати в оренду цю ділянку”, – впевнений депутат міськради.

Аналогічне звернення також активісти подали у прокуратуру.

До громади вийшов перший заступник прокурора області Володимир Торованин, який повідомив, що звернення впродовж дня буде зареєстроване в єдиному реєстрі кримінальних проваджень.

Як повідомляв КУРС, учора на слуханнях з генплану франківці звернулися до мерії з вимогою вберегти територію біля озера від забудови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: