fbpx

Франківці, які об'єдналися у 247 ОСББ, отримають преференції

Суспільство 11:04, 19.07, 2016

Фінансування з міського бюджету на ремонт свого будинку плюс 50 тис. грн. переможцям конкурсу на краще ОСББ – матеріальне заохочення від міської влади Співвласникам багатоквартирних будинків.

Від початку року в Івано-Франківську стврено 39 нових ОСББ, повідомив на оперативній нараді у міського голвои начальник Департаменту ЖКГ міста Михайло Смушак. 

Загалом у Франківську містяни об'єдналися і з 2014 року створили 247 ОСББ. "Це – один з найвищих показників в Україні",  повідомив заступник мера Микола Вітенко.

Наразі з 1 липня, відповідно до чинного законодавства, мешканці багатоквартирних будинків визначаються з формою управління ними. Більшість, як повідомили на оперативці, укладає договори з муніципальною компанією МІУК. Наразі МІУК обрали управителем 169 будинків. 

"Треба пояснити мешканцям, що вони мають або створити ОСББ, або визначити собі управителя. Це перший етап. Другий – як жити далі. Треба провести з Департаментом ЖКГ навчання в різних районах міста для всіх типів об'єднань мешканців", – виступила заступник міського голови Оксана Савчук.

Серед проблем, з якими найчастіше стикаються співвлісники будинків,  передача на баланс ОСББ електричних та інших мереж, ліфтів тощо. 

На нараді запланували нараду з РЕМ з цього приводу. 

Як об'єднуватися та які саме переваги здобудуть від об'єднання в ОСББ  продемонстрували слайдами, які спеціально для цього розробили комунальники. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: