fbpx

Франківці, які виступають проти будівництва двох багатоповерхівок поблизу 24 школи, заблокували рух по Целевича. ФОТО

Суспільство 19:10, 03.07, 2018

Люди вимагають, аби БК "Вертикаль" призупинила будь-які будівельні роботи на вулиці Тролейбусній поблизу школи №24.

Мешканці вулиць Хіміків і Тролейбусної ходять по пішохідному переході на вулиці Целевича у знак протесту проти будівництва багатоповерхівки, яке запланувала БК "Вертикаль" на замовлення СБУ.

Сьогодні працівники будівельної компанії "Вертикаль" почали встановлювати паркан навколо ділянки. Навколо зібралися місцеві мешканці з вимогою  зупинити роботи. Коли вони намагалися завадити працівникам, до них приїхав невідомий чоловік, який назвався працівником СБУ, та заявив, що будівництво на ділянці відбуватиметься. 

Приблизно о 17:30 кілька десятків мешканків вулиць Тролейбусна – Хіміків частково заблокували рух по вулиці Целевича. Люди ходять по пішохідному переході та не пускають автотранспорт.

Депутат від округу Андрій Строїч до мешканців не приїхав. Але люди все-таки з ним зв'язалися і він пообіцяв, що у четвер в міськраді збереться робоча група, створена міським головою, та вирішуватиме їхнє питання.

Директор БК "Вертикаль" Олег Лєпєнін у Фейсбуці написав, що підпирають терміни будівництва.

"За цей час ми з‘ясували абсолютну законність будівництва "Намистинки". У БК "Вертикаль" згідно з договором дуже жорсткі терміни закінчення будівництва з власником земельної ділянки УСБУ", – повідомив Лєпєнін.

Частина людей, які увійшли до робочої групи, у четвер підуть на засідання, а інші зберуться під міськрадою, аби заявити про свою позицію.

Якщо завтра забудовник продовжить роботи на ділянці, обіцяють заблокувати проїзд в іншому місці. "Переходів у місті є багато", – кажуть вони.

У поліції просять водіїв об'їжджати вулицю Целевича і попереджають, що протест триватиме ще приблизно годину.

Як писав КУРС, на Пасічній виник конфлікт через будівництво біля школи №24. БК "Вертикаль" збирається збудувати там дві 10-поверхівки. Частину квартир віддадуть працівникам СБУ.

Місцеві мешканці подали міській владі електронну петицію проти будівництва і збирають підписи по будинках. Люди хочуть бачити на цьому місці сквер.

18 червня мешканці мікрорайону зустрілися із представниками забудовника. Досягнути домовленості так і не вдалося. Люди погрожували перекрити доступ техніці забудовника до будмайданчика. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: