fbpx

Франківці зможуть дати пораду владі за допомогою телефону

Політика 15:42, 05.04, 2017

Активісти Громадського Руху ЧЕСНО впроваджують по всій Україні механізм опитування громадської думки для покращення зв'язку влади з громадою – публічні консультації.

Активісти запускають такий механізм у тестовому режимі. На початковому етапі є необхідність вивчення найболючіших питань Івано-Франківська, на думку громади. Для цього мешканцям міста варто лише заповнити невеличку анкету (анкета знаходиться за посиланням – https://goo.gl/vzetXO).

Уже другим етапом впровадження публічних консультацій буде висунення на розгляд громадськості варіантів вирішення проблеми – громадяни зможуть проголосувати за варіанти вирішення цих проблем.

"Публічні консультації – це звична європейська практика. – Зазначив координатор Громадського Руху ЧЕСНО Віталй Світлик. – Кожен житель міста має право висловити свою думку стосовно вирішення певної проблеми громади. Влада, в свою чергу, повинна прислухатись до думки громади і вирішити проблему так, як цього вимагає громада. Так будується громадянське суспільство. Ми, в свою чергу, хочемо запровадити механізм, за допомогою якого житель міста може взяти участь у прийнятті рішень за допомогою свого телефону чи голосування на інтернет-сайті".

Активісти закликають мешканців міста брати активну участь у визначенні ключових проблем. Тестове проведення публічних консультацій активісти планують здійснити в червні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: