fbpx

Франківці зможуть придбати новорічні ялинки у горщиках – після свят їх можна посадити

Суспільство 19:47, 20.12, 2017

Придбати новорічні ялинки у горщиках іванофранківці зможуть 21 та 23 грудня на вулиці Шпитальна поблизу ялинкового ярмарку.

Дерева продаватиме Державне підприємство "Івано-Франківський лісовий селекційно-насіннєвий центр".

Придбати зелених красунь у горщиках франківці зможуть 21 та 23 грудня з 10.00 до 15.00 на вул. Шпитальній поблизу ялинкового ярмарку, а також в Івано-Франківському лісовому селекційно-насіннєвому центрі, що в с. Остриня Тлумацького району (по дорозі на Тлумач, у Клубівцях), інформує прес-служба Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Вартість ялинки в горщику до 1 м – 150 грн, 1,1-1,5 м – 160 грн, більш як 1,5 м – 180 грн.

Після свят дерево можна висадити у лісі чи у себе на подвір'ї.

Щоб новорічна красуня милувала око усі різдвяні свята, а далі продовжила своє "життя" у відкритому ґрунті, потрібно дотримуватися певних рекомендацій:

  • Ялинку в горщику не можна ставити біля батереї. Новорічна красуня полюбляє прохолоду, тому після свят її потрібно винести на балкон, терасу або в інше прохолодне місце.
  • Під час свят контейнер з деревцем слід помістити у кашпо або відро з дренажем та водою, яку час від часу доливають, підтримуючи відповідну вологість повітря.
  • Поливати ялинку потрібно двічі на тиждень відстояною водою кімнатної температури.
  • Під час новорічних свят підживлювати дерево не варто. Добриво і тепло спричинять небажаний ріст нових пагонів, що можуть обмерзнути на холоді.
  • Після новорічних свят зелену красуню потрібно винести на балкон. Варто стежити, щоб у сильні морози у горщику не промерзла земля.
  • Навесні деревце можна висадити у ґрунт. Ялинка любить тінь та кислу землю (торф, пісок, суглинок – 1:1:1). Виростає досить високою, що варто врахувати при виборі місця висаджування.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: