fbpx

Франківців кличуть на фестиваль гуцульської культури

Культура 17:41, 14.09, 2018

Вже в цю неділю, 16 вересня, у місті вдруге відбудуться фестиваль гуцульської культури "Верховина в Івано-Франківську".

Як розповів на прес-конференції з нагоди заходу міський голова Руслан Марцінків, минулого року був пробний варіант – хотіли подивитися, чи сподобається франківцям такий захід. Тоді його відвідали багато людей, попри те, що була дощова погода, передає прес-служба МВК.

"Ми часто хочемо пізнати світ та інші країни, але не знаємо нічого про те, що під боком. Саме у Верховинському районі збереглася автентична гуцульська культура. Й ми повинні берегти ті звичаї. Адже ми всі хочемо чогось справжнього, тих цінностей, які живуть в наших душах. Цей захід ми робимо для того, щоб франківці могли хоч на кілька годин зануритися в ту неповторну атмосферу Гуцулії, не виїжджаючи за межі рідного міста",  зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк запевнив, що їм є що показати. На гостей фестивалю чекають презентації та дегустація кулінарних цікавинок, виступи найкращих гуцульських колективів, а справжнім театралізованим дійством стане постановка гуцульського весілля.

"На жаль, зв’язок українців з давниною втрачається з кожним роком. Ми вдячні міському голові Івано-Франківська за можливість презентувати свої звичаї та культуру, розкрити душу гуцула на центральній площі міста",  розповів Іван Шкіндюк.

Початок в неділю о 14.00 на площі Ринок.  Майстер-класи відбуватимуться вже з 12.00 години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: