fbpx

Франківців кличуть обговорити заборону продажу алкоголю вночі

Суспільство 12:19, 17.08, 2018

Громадське обговорення проекту рішення про заборону продажу алкогольних напоїв в Івано-Франківську з 22 до 8 години відбудеться 23 серпня у міській раді.

Заборона стосується всіх суб’єктів господарювання, крім закладів ресторанного господарства. 

Мета проекту  попередження вживання слабоалкогольних та алкогольних напоїв серед населення (в тому числі підлітків, молоді) і впорядкування їх продажу в роздрібній торговій мережі міста.

Забезпечувати виконання вимог рішення у разі прийняття будуть Івано-Франківський відділ поліції, управління патрульної поліції, КП “Муніципальна варта”.

Громадське обговорення розпочнеться об 11 годині у залі засідань МВК, по вулиці Грушевського, 21, повідомляється у спільноті Регуляторна політика в Івано-Франківську

Нагадаємо, у жовтні 2017 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пропонував повністю заборонити продаж алкоголю в обласному центрі після 22 години.

Наразі в Івано-Франківську діє рішення міської ради від 05.10.2010 р. “Про впорядкування продажу пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв в роздрібній торговельній мережі міста”, однак його виконують далеко не всі. Алкоголь після 22 години не можна придбати лише у великих супермаркетах.

Якщо міськрада ухвалить рішення “Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у місті Івано-Франківську”, то рішення міськради від 5 жовтня 2010 року втратить силу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: