fbpx

Франківців кличуть побігати: на Frankivsk Half Marathon 2017 зареєструвалася вже майже тисяча учасників

Стиль життя 11:25, 21.09, 2017

24 вересня в Івано-Франківську відбудеться традиційний Frankivsk Half Marathon 2017.

Координатор програми "Гарячий спорт" від платформи "Тепле місто" Ігор Крицак розповів, що підготовка розпочнеться з 8 години ранку. Дитячі забіги стартують о 9 годині, дорослі – о 10 год. 878 учасників вже зареєструвалося, і реєстрація на благодійний забіг досі відкрита.

Зібрані кошти передадуть Мальтійській службі допомоги на облаштування рекреаційних зон і майданчиків для людей з інвалідністю. На забіг приїдуть учасники з інших міст. Будуть забіги на різні дистанції. 

"Ми врахували минулорічні помилки і перенесли старт забігу з Вічевого майдану на площу Франка, щоб зробити забіг більш комфортним для мешканців міста", – поділився нововведенням Ігор Крицак.

Запросив музикантів долучатися та підтримати бігунів по маршруту.

"Хочеться, щоб Франківський Півмарафон став святом для всіх мешканців міста", – зазначив Крицак.

Він закликав людей покинути свої автомобілі цього дня і провести час з родинами на Півмарафоні.

Він також розповів, що проведення заходу підтримує міська влада, бізнес та суспільство. Бюджет коливається від 650 до 720 тисяч гривень, в залежності від остаточної кількості учасників, які приїдуть. Для облаштування зони забігу навіть замовили турнікети з Києва, оскільки в Івано-Франківську їх не вистачає.

Директор департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міськради Віталій Матешко розповів, що у місті підтримується європейська практика і півмарафон проводиться вже кілька років поспіль. 

"Закликаємо іванофранківців прийти, вболівати, підтримати, отримати гарні емоції", – закликав Матешко.

Як писав КУРС, у зв’язку з проведенням Півмарафону, в Івано-Франківську цього дня будуть перекриті центральні вулиці міста. 

Представниця патрульної поліції Ірина Зелінська звернулася до водіїв поставитися з розумінням до цього заходу та до роботи патрульних. До охорони правопорядку на заході долучаться 30 працівників патрульної поліції, 6 транспортних засобів та 15 працівників Муніципальної варти. 

"Я сподіваюся, що всі дощі, які мають вмпасти, вже випадуть і в неділю нам засвітить сонечко", – додав Ігор Крицак.

Схема маршруту проведення Франківського Півмарафону 2017 (Frankivsk Half Marathon 2017):
старт (перше коло) – вул. Незалежності, 42 – вул. Січових Стрільців – вул. Гетьмана Мазепи – вул. Галицька – вул. Сотника Мартинця – вул. М. Грушевського – вул. Петрушевича – вул. Івана Франка – вул. Незалежності – вул. Гетьмана Мазепи – вул. Гординського – вул. Шевченка – парк ім. Шевченка – Стадіон "Рух" – вул. Чорновола (пішохідна частина) – парк ім. Шевченка – вул. Шевченка – вул. Гординського – вул. Гетьмана Мазепи – вул. Галицька – вул. М. Грушевського – вул. Петрушевича – вул. Івана Франка – (друге коло) – вул. Незалежності – вул. Гетьмана Мазепи – вул. Гординського – вул. Шевченка – парк ім. Шевченка – Стадіон "Рух" – вул. Чорновола (пішохідна частина) – парк ім. Шевченка – вул. Шевченка – вул. Гординського – вул. Гетьмана Мазепи – вул. Галицька – вул. М. Грушевського – вул. Петрушевича – вул. Івана Франка – вул. Незалежності, 42 – фініш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: