fbpx

Франківців просять заздалегідь не купувати квитки та путівки у ЄС через затримку видачі біометричних паспортів

Суспільство 20:03, 10.07, 2017

В Івано-Франківську не спадає ажіотаж на біометричні паспорти. Через величезний попит їх видачу в обласному центрі затримують приблизно на тиждень.

Через Центр надання адміністративних послуг Івано-Франківська майже три тисячі громадян оформили біометричні паспорти, і щодня ця цифра збільшується. Про це КУРСу повідомив керівник ЦНАПу Богдан Питель.

З них приблизно 50% – це мешканці Івано-Франківська, 25% – жителі нашої області і 25% – інших регіонів України.

"Щодня спостерігається певна затримка з оформлення біометричних документів через те, що завантажений  "Поліграфкомбінат "Україна". Адже по всій Україні громадяни масово звертаються за оформленням біометричних документів і звичайно бажають відвідати Європейський Союз, – пояснює Питель. – Ажіотаж зумовлений тим, що це літній період, багато громадян бажають відпочити, це період відпусток".

За його словами, протермінування у видачі паспортів становить приблизно один тиждень.

"Ми попереджаємо громадян, які оформляють біометричні документи, не планувати завчасно свої поїздки. Тобто не купувати квитки на літак та путівки, оскільки можливі такі затримки із видачею паспортів", – наголошує Богдан Питель.

За день ЦНАП приймає від 50 до 70 заявників залежно від категорії звернення і дня роботи. Нагадаємо, у понеділок і четвер ЦНАП працює з 9 до 20 год., а у вівторок, середу, п’ятницю та суботу – з 9 до 16 години.

Потрапити на прийом можна двома способами: отримати талон на обслуговування у день звернення безпосередньо у ЦНАПі або зареєструватися на прийом на сайті.

"На сьогодні я вам гарантую, що вся електронна реєстрація зайнята на два тижні наперед. Орієнтовно видаються 12 талонів на реєстрацію щодня", – каже Питель.

І додає:

"Кому нетерміново оформляти біометричні документи, просимо трішки зачекати. Після того ми всіх приймемо, а не створювати ажіотаж, який на цей час є необґрунтованим".

За його словами, ажіотаж на біометричні паспорти спаде у кінці серпня – вересні.

Він також зазначає, що багато людей одночасно  стають у чергу на оформлення біометричного паспорта і в ЦНАПі, і в Державній міграційній службі, і в ДП "Паспортний сервіс". Відтак отримують документи там, де швидше доходить черга.

До речі, про затримку видачі біометричних паспортів попереджають і в міграційній службі.

"Підвищений попит та різке збільшення кількості оформлюваних документів можуть спричиняти тимчасові затримки у видачі паспортів. Дізнатися про стан оформлення та друку документа можна за допомогою електронного сервіса на офіційному веб-сайті ДМС України, дані сервісу оновлюються тричі на день", – йдеться у повідомленні.

Людям, які не планують подорожувати за кордон у найближчі місяці, у міграційній службі радять не стояти у чергах, а зачекати кілька тижнів та оформити документи у значно більш комфортних умовах.

Так само про затримки попереджає і "Паспортний сервіс":

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: