fbpx

Франківців закликають долучитися сьогодні до Години Землі

Суспільство 16:11, 30.03, 2019

У суботу, 30 березня, о 20:30 за місцевим часом у більше ніж 180 країнах світу на одну годину згасне декоративне освітлення вулиць, підсвітка пам’яток архітектури, держустанов, торговельних центрів тощо. Мільйони людей вимкнуть світло у своїх домівках та відзначатимуть Годину Землі, яка є символом нашої готовності стати на захист планети.

Кампанія покликана масштабно висвітлити проблеми довкілля і стимулювати дії щодо вирішення найбільш нагальних із них. Наприклад, Еквадор просуває закон про заборону пластику в столиці Кіто, а Фінляндія заохочуватиме чверть населення країни перейти на збалансовану і здорову дієту.

Україна вже 11 років поспіль є активним учасником цієї кампанії. Кожного року ми бачимо підвищення цікавості до Години Землі як у пересічних громадян, так і у представників влади, бізнесу, освіти та культури.

Цього року вже більш як 70 міст та містечок офіційно приєдналися до кампанії. Сотні організацій, бізнесів та навчальних закладів влаштовують просвітницькі заходи на підтримку кампанії та ощадливого природокористування.

По всій країні пройдуть різноманітні події на підтримку Години Землі. Більше інформації на сайті wwf.panda.org/eh19

Кожен може стати захисником природи, все починається тут і зараз на Годині Землі 2019. Перейдіть за посиланням www.earthhour.org, щоб дізнатися, що відбуватиметься на Годині Землі в усьому світі.

"З одного боку, саме на людях лежить моральна відповідальність та завдання жити в гармонії з природою. З друного боку, природа життєво необхідна для всіх – ми залежимо від неї: це стосується їжі, яку ми їмо, повітря, яким ми дихаємо, води, яку ми п’ємо, і багато іншого. Але наразі ми доводимо планету до межі її можливостей, і природа опиняється під загрозою, – говорить Марко Ламбертіні, генеральний директор Всесвітнього фонду природи WWF і додає: – Година Землі 2019 – це потужна можливість дати поштовх невпинному рухові за природу, допомогти забезпечити міжнародну відповідальність зупинити і відвернути втрати природи, прийнявши New Deal for Nature and People як вичерпну й амбіційну глобальну кліматичну угоду”.

 

Про Годину Землі:

Година Землі вперше пройшла у Сіднеї, Австралія, у 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися більш як 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Всесвітньо відомі пам’ятки, зокрема міст Ґолден Ґейтс в Сан-Франциско, Колізей у Римі та Таймз-Сквер у Нью-Йорку, на годину згасили свої вогні як символ надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш невідкладними. Україна приєдналася до кампанії 2009 року.

Найбільша у світі природоохоронна кампанія Година Землі продовжує нарощувати оберти й бити власні рекорди  2018 року близько 18 000 пам’яток та монументів у 188 країнах світу вимкнули освітлення, щоб привернути увагу людей до проблем Планети. Загальна кількість публікацій зі згадкою слогану Години Землі 2018 #Connect2Earth сягнула понад 3,5 мільярдів.

 

Про WWF:

Всесвітній фонд природи (WWF) – це одна з найбільших та найповажніших незалежних природоохоронних організацій, представництва якої діють у більш ніж 100 країнах за підтримки майже 5 мільйонів людей по всьому світу. Місія Всесвітнього фонду природи – зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме у гармонії з природою, шляхом збереження біологічного різноманіття світу, сталого використання природних ресурсів та скорочення забруднення і марнотратного споживання.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: