fbpx

Франківців закликають вийти на акцію проти заїжджого цирку, де експлуатують тварин

Суспільство 10:37, 17.05, 2018

Акцію протесту "За цирк без тварин" планують провести в суботу, 19 травня, на стоянці біля "Арсену".

В суботу, 19 травня, о 16:00 в Івано-Франківську пройде акція за цирк без тварин. Організовує її UAnimals.

"Ми вимагаємо від заїжджого цирку дотримання локальної заборони на тварин і закликаємо владу країни заборонити експлуатацію звірів на державному рівні. Поки розвинені країни все більше відмовляються від експлуатації тварин в цирках, Україна продовжує на державному рівні підтримувати і фінансувати знущання. 

Долучайтеся! Разом доб’ємося законодавчої заборони експлуатації тварин в цирках", – закликали франківців організатори.

У франківців є вагома підстава підтримати акцію. Сьогодні, у четвер, 17 травня, вступають у дію нові Правила благоустрою Івано-Франківська. Пункт 14.7 говорить про те, що "На території міста Івано-Франківська заборонене надання послуг пересувних цирків з тваринами".

"Дякуємо всім нашим друзям, зоозахисникам та просто адекватним людям, хто голосував за електронні петиції, ходив на всеукраїнські марші за права тварин, вносив зміни в Правила благоустрою та активно звертав увагу на те, що у XXI столітті утримувати тварин для розваги – це дико. Крокодили, єноти, нутрії та пітон – це також дикі тварини. Цирк, який зараз приїхав, має серед "артистів" цих тварин", – обґрунтували акцію протесту.

Нагадаємо, у жовтні минулого року в Івано-Франківську пройшов  марш за права тварин. Сотня франківців пройшлись "стометрівкою", вигукуючи гасла "Франківськ за права тварин" та "Цирк без тварин".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: