fbpx

Франківців запрошує на прем’єру вистави "Великий льох" театр зі Львова

Культура 14:13, 27.02, 2018

Шкільний театр Українського католицького Університету "На Симонових стовпах" зі Львова запрошує на прем’єру вистави "Великий льох" за Тарасом Шевченком.

Вистава "Великий льох" – це робота студентського театру, актори якого нестандратно бачать пророцтво Тараса Шевченка про врата до Раю в однойменному творі "Великий льох".

"В нашому театральному дійстві двоє мандрівних кобзарів та з десяток самовидців через слово і спів намагаються шукати врата до раю і розкопати великий льох і водночас разом мандрують стежками образів, заглядають між рядки поезій та оживляють естампи", – йдеться в описі вистави. 

Вистава збудована на трьох стовпах: на поезіях Т. Шевченка "Великий льох" і "Москалева криниця", автентичному співі та динамічних естампах.

Тривалість – 1 год.

Режисер – Євген Худзик

Художник візуального простору – Володимир Стецькович

Спів – Надія Тарнавська

Місце: Храм Христа Царя

Час: 19:00 3 березня

Шкільний Театр УКУ "На Симонових Стовпах" творить спрага краси молодих людей у прекрасному віці академічного навчання. Для акторів важливо усвідомлювати важливість театру як складової університетської парадигми. Разом шукаємо правди та як її висловлювали духовні лідери, що наважились провадити на цій дорозі.

Жанр Шкільного театру плодоносив і творив мистецький, ціннісний, метафізичний простір епохи бароко. Святий Симеон Стовпник, покровитель нашого театру, унікальний християнський практик і містик, який для заглиблення у молитву, у буття усамітнювався на висоті стовпа. Але акт стояння, усамітнення приваблював, манив ще більшу кількість людей.

Цей феномен є схожим до такої театральної практики, ядро якої лежить не в демонстрації краси, але в зосередженні на сутності речей. Це провокує особливу якість буття, яка набуває краси, коли і форма стає змістом. Вистава є не причиною для зустрічі, але наслідком відкритості на Буття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: