fbpx

Вогні Святого Духа: франківців запрошують відтворити те, що не можна побачити. ВІДЕО

Культура 13:45, 28.03, 2019

Зобразити те, що неможливо побачити, – такий проект стартував у Франківську з легкої руки художника і дизайнера Яреми Стецика.

Проект "Вогні Святого Духа" в просторі "Промприлад.Реновація" започаткував художник і дизайнер Ярема Стецик.

Фарба, олівці чи крейда – кожен обирає собі матеріал до душі. Малюють на фанері. Художниця і волонтерка проекту Ольга Деренько каже, що вона бачить вогонь, який описано у Біблії, у втіленні Ісуса Христа.

Образотворчою подією неазиває цей пароект його автор.

"Це Натхнення, від якого нікуди не втечеш,  вважає Ярема Стецик.  Тут воля для експериментування. Тут момент для перетину смаків чи стилів. Тут вітаються канонічні знання в малюванні-писанні. Тут вітаються експериментальні думки і бачення. Можна буде малювати, писати, вирізати, клеїти колажі, точити і зшивати, робити ксерокопії і підфарбовувати у фотошопі. Цінна людськість!"  

Ярема Стецик запрошує франківців взяти участь в експериментальному зображуванні. Обмежень у тому, як і чим зображати вогні, в принципі немає. 

"Споджіваюся на несподіваний результат,  каже Стецик.  На те, що вогні будуть експериментальними. Хотілося би, щоби вони були як кольорові, так і чорно-білі. Коли їх буде 50 чи 100, то вони створять більш-менш об’єктивну картину відчуття Святого Духа, ту, яку ми не контролюємо". 

До проекту долучилися і священики. 

"Це як вітер  він віє, ми його не бачимо, але дію його відчуваємо",  пояснює Михайло Віхоть, голова молодіжної комісії Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

Створювати вогні можна до 17 квітня. Відчинено щодня з 10.00 до 20,00, але присутність відповідального волонтера  з 14 до 17 щодня в будні.  

Після завершення зображувальної частини проект стане фотозоною. Місце для зони ще обирають, йдеться в сюжеті Каналу 402. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: