fbpx

Франківців запрошують реєструватися на безкоштовні покази "Чілдрен Кінофесту – 2018"

Стиль життя 12:46, 20.05, 2018

Відкрито безкоштовну реєстрацію на покази п'ятого ювілейного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест", який відбудеться з 25 травня по 3 червня у понад двадцяти містах України. В Івано-Франківську дитяче кіно покажуть у кінотеатрі "Люм’єр".

До конкурсної програми увійшли сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Спеціальною подією цього року стане показ до 30-річчя прем'єри анімаційного фільму "Острів скарбів" режисера Давида Черкаського.

Зареєструватися може кожен охочий – для цього потрібно обрати місто і фільми для перегляду, а також заповнити електронну форму на сайті "Чілдрен Кінофест". Щоб зареєструватися на показ, переходьте за посиланням>>>.

Традиційно глядачі виступають у ролі журі фестивалю та голосують за фільми, які сподобалися їм найбільше. Переможця міжнародного конкурсу буде обрано шляхом підрахунку глядацьких голосів та оголошено на церемонії закриття у фестивальному центрі, кінотеатрі "Київська Русь", 3 червня.

Відкриє фестиваль документальна стрічка про дику природу – "Земля: Один вражаючий день". Знята за допомогою найсучасніших технологій, вона кличе глядачів у подорож нашою планетою у компанії різноманітних тварин та показує один день з їх життя. Спеціально для "Чілдрен Кінофесту" її озвучив Олександр "Фоззі" Сидоренко з гурту ТНМК.

Також у рамках "Чілдрен Кінофесту" на глядачів чекає показ робіт-фіналістів Другого конкурсу короткометражних фільмів, знятих українськими дітьми у віці від 7 до 14 років. Десять картин-фіналістів буде показано на великому екрані у присутності авторів, а спеціальне журі обере серед них переможця. Цього року глядачам показу також запропонують проголосувати за найкращу роботу та обрати переможця в номінації "Приз глядацьких симпатій".

Фестиваль закриє фільм-володар Ґран-прі "Чілдрен Кінофесту – 2017" – британське фентезі "Моллі Мун та чарівний підручник гіпнозу".

У цьому році "Чілдрен Кінофест" відбудеться з 25 травня по 3 червня й охопить понад 20 міст по всій Україні. Почесна амбасадорка фестивалю – українська письменниця, адвокатка, правозахисниця, радіоведуча і посланниця доброї волі ООН в Україні Лариса Денисенко.

Подія відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Державного агентства України з питань кіно, Французького інституту в Україні, Британської ради в Україні, Goethe-Institut в Україні, Посольства Угорщини в Україні.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: