fbpx

Франківця, який побив до смерті співмешканку, помістили під варту без права внесення застави

Суспільство 18:06, 24.01, 2018

Сьогодні Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід Максимові Булієнку, підозрюваному у вбивстві своєї співмешканки Олександри Щеглової.

Трагедія трапилася наприкінці грудня минулого року. 19 грудня Максим Булієнко побив жінку, а 24 грудня вона померла у лікарні.

Як з’ясувалося на судовому засіданні, 18 січня прокуратура подала до суду клопотання про обрання для Булієнка запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, оскільки йому висунули обвинувачення за ст. 119 (вбивство через необережність).

Втім, сьогодні до суду надійшло інше клопотання прокуратури з проханням обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Прокурор Гринишин пояснив, що Булієнку висунули обвинувачення за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, яке спричинило смерть потерпілої).

Він пояснив, що обвинувачений не має постійної роботи та зловживає алкоголем, тому може переховуватися від слідства.

Адвокат Булієнка просив для свого підзахисного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Він переконував суд, що, за лікарським висновком, причиною смерті Олександри Щеглової стала легенева недостатність і пневмонія. Він також зазначив, що наразі ще не проведені судово-медичні експертизи, а без них причину смерті неможливо визначити.

"Мій підзахисний погоджується, що штовхнув потерпілу, тому кваліфікує свої дії за ст. 128 ККУ (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження)", – сказав захисник.

Те, що Булієнко зловживає алкогольними напоями, адвокат назвав припущенням прокурора, які не підтверджені доказами. Тому просив не брати їх до уваги.

Сам підозрюваний каже, що не хотів завдати пошкоджень жінці. Визнав, що був у стані алкогольного сп’яніння, коли виник конфлікт із загиблою. Просив взяти до уваги, що він працює, щоправда неофіційно.

Також за клопотанням прокурора суд долучив до справи витяги з реєстрів щодо адмінпорушень Булієнка, які свідчать, що він зловживає алкогольними напоями.

Після кількох хвилин у нарадчій кімнаті суддя Олена Татарінова задовольнила клопотання прокуратури. Максима Болієнка взяли під варту у залі суду. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному суді.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: