fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Франківцям представили документальний фільм про українське походження художника Казимира Малевича. ФОТО

Франківцям представили документальний фільм про українське походження художника Казимира Малевича. ФОТО

Культура 15:38, 22.03, 2019

Сьогодні у кінотеатрі "Люм'єр" документальний фільм "Малевич" зібрав аншлаг.

Фільм приурочений до 140-річчя народження Казимира Малевича. За визначенням багатьох спеціалістів, він є одним з десяти найбільш важливих художників сучасності. 

Стрічка режисера Володимира Луцького концентрує увагу глядача на українській частині його творчості, до цього мало вивченій. Основна мета творців стрічки полягала саме у показі та дослідженні українського походження художника. Під час зйомок точно встановили, що Малевич народився в Києві.

На деяких виставках у світі його позиціонують як російського художника, але це неправда. На прес-конференції перед показом керівниця Івано-Франківської кінокомісії Мар'яна Заклінська зауважила, що потрібно позиціонувати і розповідати про Малевича саме як про українського художника.

"Нам не вистачає самоідентифікації. Гордості за таких велетнів. Такі фільми важливі для виховання молоді та гордості за нашу країну", – сказав керівник Агенції регіонального розвитку Івано-Франківської області Віктор Вінтоняк.

У фільмі беруть участь експерти з України, Нідерладнів, Франції, Ізраїлю, Польщі, Білорусі. Стрічка створювалась в копродукції української компанії Fresh Production Group та італійської Piligrim Film.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: