fbpx

Франківцям презентували концептуальну виставку про Чернівці

Культура 18:13, 18.02, 2016

Сьогодні, 18 лютого, відбулася концептуальна мистецька виставка відомого чернівецького художника Олега Любківського "Місто, що колись називалося CZERNOWITZ".

Традиційно особливу увагу аудиторії привертає авторська манера художника (друкована і оригінальна графіка). Експозиція присвячена рідному місту художника Чернівцям, його ж називають художником душі Чернівців. Ця виставка є своєрідною живописною екскурсією Чернівцями, пише ГК.

"Справжнє мистецтво відрізняється від базарного. Базарне мистецтво  малюється жовтим, зеленим, тобто фарбами, які є в магазині. А тут уже є вишуканість, певна фільтрація відповідно до задуму, до філософії. Класика не може бути яскравою", – розповідає художник.

У своїх роботах Олег Любківський в неординарній формі подає унікальність чернівецького полікультурного міфу.

За словами Любківського, експозиція виставки сформована циклом творів з умовними художніми образами давно неіснуючої епохи Габсбургів та її матеріальної культури, якій можна багато в чому завдячувати, якщо мати на увазі контекст європейської культурної традиції.

"Зміст моїх картин і полягає у філософському осмисленні околиці Європи – Чернівців. Хоч ми й не зовсім-таки околиця, бо є ще Вінницька та Чернігівська області. Але ми, Буковина, все ж таки потрапили в це крило європейської культури і ми відчуваємо себе у складі цієї Європи", – акцентує художник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: