fbpx

Франківцям розповіли, чому важливо вакцинуватися від кору. ВІДЕО

Здоров'я 11:24, 13.03, 2019

В Івано-Франківську медики разом із батьками дискутували про те, чи потрібні щеплення та чи варто боятися вакцин. Фахівці розповідають, нині така проблема надзвичайно актуальна. Адже Україна переживає найбільший спалах кору за всю історію.

Лише за січень 2019-го на кір захворіло майже 12 тисяч осіб. 6 хворих – померли. Медики кажуть, за останній місяць ситуація на Прикарпатті значно покращилася, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

Лариса Підвербецька, головна спеціалістка департаменту охорони здоров’я ОДА з педіатрії, розповідає, що кількість вакцинованих дітей збільшилася. Батьки йдуть гарно на контакт, вакцинцують своїх дітей.

Медики закликають вакцинуватися передусім вагітних, медпрацівників, літніх людей, пацієнтів із хронічними захворюваннями та дітей до п’яти років. Кажуть, зробивши щеплення, можна уникнути багатьох небезпечних недуг.

"Не всі щеплення дають гарантію того, що дитина не захворіє, але це вже є гарантія того, що дитина легше перенесе хворобу", – говорить лікарка Марія Постоловська.

Обома руками за вакцинацію й Оксана Христан. Вона – майбутня матуся та лікар-інтерн. Подібні лекції, розповідає жінка, відвідує часто. Адже знання, які отримає від кваліфікованих фахівців, застосовуватиме на практиці:

"Те, що тут говорять, не почитаєш в інтренеті. Мені це цікаво і як для майбутньої мами, і як для лікаря-інтерна. Це досвід від фахівців", – каже Оксана.

Профілактичні заходи для батьків та лікарів фахівці обіцяють проводити й надалі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: