fbpx

Франківцям розповіли про енергозберігаючі технології в житлових будинках

Суспільство 18:43, 24.06, 2015

В Івано-Франківську пройшов семінар "Реалізація енергетичних заходів у багатоквартирних будинках: технічні та фінансові аспекти".

Сьогодні, 24 червня, в Івано-Франківську на базі виконавчого комітету пройшов семінар "Реалізація енергетичних заходів у багатоквартирних будинках: технічні та фінансові аспекти", який був організований в рамках проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа". Цільовою аудиторією семінару були представники ОСББ та будинкових комітетів, які планують впроваджувати енергозберігаючі технології в житловому фонді.

Відкриваючи семінар, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус наголосив, що енергоефективність та енергозбереження є одним із пріоритетів у роботі міської влади. А можливість вивчити практичний досвід іноземних країн в галузі енергозбереження, яку мали місцеві фахівці, дала серйозний поштовх для початку впровадження енергозберігаючих заходів в міських установах.

Івано-Франківськ у плані впровадження енергоефективних заходів та використання енергозберігаючих технологій зробив уже суттєві кроки, адже в рамках різних програм та проектів різні заходи з енергозбереження впроваджуються в освітніх, медичних закладах міста.

Проте і в житловому фонді вже є багато прикладів впровадження енергозберігаючих заходів. З метою проведення системних та комплексних заходів з утеплення житлових будинків, підвищення комфорту та безпеки проживання в 2013 році рішенням Івано-Франківської міської ради затверджено Програму теплової модернізації житлового фонду міста. На виконання Програми сприяння функціонуванню ОСББ та Програми розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства щорічно проводиться фінансування проектів ОСББ, БК та ЖБК.

Досягнення Івано-Франківська в галузі енергоефективності високо оцінив і Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, який особисто презентував для присутніх на семінарі Державну програму підтримки населення на впровадження енергоефективних заходів.

"Якби всі міські голови та органи місцевого самоврядування працювали в напрямку енергоефективності та енергозбереження, як в Івано-Франківську, то питання енергетичної залежності України від російського газу зараз так гостро би в Україні не стояло. Це стосується і муніципальних закладів, і житлового фонду", – зазначив Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук.

Основною метою проекту "Муніципальна енергетична реформа" (МЕР) є підвищення енергетичної безпеки України. Збільшена енергоефективність (ЕЕ) кінцевого споживання у комбінації з енергоплануванням та збільшеним виробництвом чистої енергії (ЧЕ) у містах скоротять споживання традиційної енергії в Україні. Це скоротить викиди парникових газів (ПГ) та витрати на енергоносії для імпорту палива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: