fbpx

300 робочих місць: французька компанія збудує два заводи будматеріалів на Івано-Франківщині

Економіка 16:58, 13.03, 2017

Інвестиції у виробництва, які розташовуються в Тлумацькому районі, перевищать 65 млн євро.

Міжнародна промислова група компаній Saint-Gobain (штаб-квартира в Парижі) інвестує 65 млн євро в будівництво двох заводів з випуску будівельних матеріалів на Прикарпатті. На виробництві використовуватимуть сировину з Хотимирського гіпсового родовища, повідомив Інтерфакс-Україна президент Івано-Франківської торгово-промислової палати Андрій Левкович.

Завершення першого заводу з виготовлення будівельних сумішей заплановане до кінця 2017 року. На будівництві заводу в селі Хотимир уже закінчують монтувати дробильне і сортувальне устаткування та готуються до здачі першої черги.

Спорудження другого заводу, який буде спеціалізуватися на гіпсокартоні, розпочнуть наприкінці цього – на початку наступного проку.

Обидва заводи Saint-Gobain зведуть на Тлумаччині – в Хотимирі.

“Компания планує відкрити близько 300 робочих місць. Це буде комплекс – виготовлення будівельних сумішей, упакування, сортування, змішування і випуск гіпсокартону. Заводи будуть розташовані поблизу Хотимирського гіпсового родовища”, – зазначив Левкович.

Нагадаємо, в 2012 році Івано-Франківська міськрада надала Saint-Gobain ділянку площею 15 га на території Хриплинської промзони для будівництва заводу з виробництва гіпсокартону. Планувалося, що сировину на завод будуть постачати самоскидами з кар’єру, який з 2008 року розробляє приватне підприємство “Троянські гіпси” – 100% філія компанії “Сен-Гобен будівельна продукція Україна”. Проте інвестор переглянув плани.

У 2008 році на теренах Тлумаччини було проведено геологічну розвідку та визначено місце і об’єм покладів гіпсової сировини. За словами представників компанії, поклади в урочищі “Трояни” біля Хотимира становлять 300 млн тонн гіпсу і розробка їх триватиме до ста років, повідомляють на сайті Тлумацької районної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: