fbpx

Футбол, хендмейд та вода: як провести спекотні вихідні у Франківську

Суспільство 07:58, 11.08, 2018

Головне – насолоджуватися справжнім літом, яке прийшло до нас лиш у серпні. В жодному разі не варто залишатися вдома, адже можна повболівати за футбольні команди, та й самим взяти участь в активних та пізнавальних розвагах. КУРС підібрав для вас кілька найцікавіших на вікенд.

Квест містом за QR-кодами

Активних та допитливих іванофранківців запрошують взяти участь у краєзнавчо-пізнавальному квесті. Історію міста цікаво знати всім, адже з любові для рідного краю починається повага до своєї країни та гордість за неї.

Сьогодні на території Палацу Потоцьких розпочнеться дивовижне свято, яке поєднає знання та зусилля поколінь. А цікаві завдання і веселі ігри забезпечать дітям та дорослим позитивний настрій та гарні враження.

"Місто зірка" – так називається новий інтерактивний туристичний маршрут. Його незвичайність полягає в QR-кодах, розміщених на будівлях будинків або біля пам’ятників. Зчитуючи коди за допомогою планшетів або мобільних телефонів з вбудованою камерою, ви потрапите на інтернет-ресурс з історичною довідкою про об’єкт, цікавими завданнями та шляхом до наступної локації.

Переможці квесту отримають цінні призи. Учасників чекає пікнік та розважальна програма.

До участі запрошуються сім’ї, особи від 6 до 60+ років. Макcимальна кількість учасників в команді – 6 осіб. У команді має бути 2 дорослих та наявний один мобільний телефон чи планшет з вбудованою камерою та підключенням до мережі Інтернет.
1

Коли: 11 серпня, 11 год.

Де: Палац Потоцьких. Попередній запис за тел.: +38(067) 197-17-96; +38(066) 800-20-93 або e-mail: krystyna.smal@ckpide.eu

Ціна: безкоштовно.

 

2D-анімація для дітей та освітян

Сьогодні на майстер-класи з 2D-анімації запрошують дітей та освітян.

РобоклубІФ запрошує дітей познайомитися зі світом комп’ютерної 2D-анімації та розробників комп’ютерних ігор. Протягом двох годин вони дізнаються про 12 принципів анімації та розберуться у її видах, познайомляться із поняттям "персонаж" і створять та анімуватимуть свій власний. А також познайомляться з відкритим програмним середовищем Dragon Bones, дізнаються що таке "меш", "скелет", "вага” та "ключ".

Це не тільки цікаве та продуктивне проведення часу в супроводі професійного ментора та викладача, а ще й чудова нагода зазирнути у майбутнє і, можливо, саме завдяки нашому заходу у вашій сім’ї прокинеться ще один творець.

2

Коли: 11 серпня, 11 год.

Де: РобоклубІФ, Promprylad.Renovation, вул. Ак. Сахарова, 23.

Ціна: 200 грн. Кількість місць обмежена.

 

Після майстер-класу для дітей навчання проведуть і для освітян. Учасники зможуть дізнатися про 12 принципів анімації та розібратися у її видах, зрозуміти, яке істинне призначення анімації, познайомитись із поняттям "персонаж", створити та навчити рухатися свою першу комп’ютерну модель. А також познайомитись з відкритим програмним середовищем Dragon Bones та його використанні в освітній галузі і при розробці комерційних проектів у зв’язці із Adobe Photoshop/Illustrator та Unity3D.

Воркшоп розрахований, в першу чергу, на людей, що працюють в освітній сфері і хочуть урізноманітнити свій арсенал освітніх інструментів. Однак великий практичний досвід нашого тренера в реалізації комерційних проектів дозволить отримати корисну інформацію та практичні знання людям, що працюють чи тільки починають кар’єру художника-аніматора.

А тренером буде Дмитро Буксін (м. Київ), дизайнер з багаторічним досвідом роботи в проектах з розробки комп’ютерних ігор та реклами. А також досвідчений викладач та ментор освітніх проектів та програм.

3

Коли: 11 серпня, 14:30 год.

Де: РобоклубІФ, Promprylad.Renovation, вул. Ак.Сахарова, 23.

Ціна: 150-200 грн. Кількість місць обмежена. Реєстрація за посиланням >> https://goo.gl/ZybyZm 

 

Футбольні вихідні

Якщо ІТ – не для вас, можна щиро повболівати за футбольні команди. Уперше в місті відбудеться турнір "Футбольний Франківськ" між командами приміських сіл Івано-Франківська та новоутворених ОТГ Тисменицького району.

Попередні матчі розпочнуться 11 серпня на стадіоні "Хет-Трик", а вже в неділю, 12 серпня, відбудеться фінал змагань на МЦС "Рух". Чемпіонат проходитиме за так званою кубковою системою – на вибування. У турнірі "Футбольний Франківськ" також візьмуть участь ФК "Тепловик" і команда студентів Університету права ім. Короля Данила Галицького.

4

Коли: 11, 12 серпня. Початок о 10 год.

Де: стадіон "Хет-Трик"; стадіон "Рух", вул. Чорновола, 128.

Ціна: безкоштовно. 

 

І це не все. Ще одна футбольна подія відбудеться сьогодні на стадіоні "Рух". Турнір присвячено "Пам’яті полеглих Героїв АТО в Іловайському котлі". Серед учасників заходу національна збірна України з футболу серед ветеранів, команда "Прикарпаття-АТО" та команда ветеранів прикарпатського футболу. Вхід вільний.

Футбольний поєдинок в Івано-Франківську відбудеться в рамках турне Національної збірної України з футболу серед ветеранів на підтримку єдності України та українських військових у зоні АТО. Спортсмени вже відвідали десятки міст в різних регіонах, зокрема на Луганщині й Донеччині (Красногорівка, Волноваха, Попасна, Краматорськ, Новоайдар, Старобільськ, Маріуполь, ін). Національна збірна серед ветеранів допомагає військовим, її представники неодноразово були на сході країни. Вони проводять зустрічі з військовими та мирним населенням, вшановують полеглих на сході країни українських військових.

Коли: 11 серпня, 12 год.

Де: стадіон "Рух", вул. Чорновола, 128.

Ціна: безкоштовно. 

 

Все про хендмейд

У суботу, 11 серпня, на території Палацу Потоцьких відбудеться перший фестиваль-маркет "Franek Shop", де усі охочі зможуть ознайомитись з хендмейд-ремеслами, пройти майстер-класи та придбати вироби ручної роботи.

На фестивалі-маркеті можна буде побачити вироби ручної роботи, в які люди вкладають свою душу, та роблять це якісно та класно. Так, можна буде придбати жіночі прикраси з натурального каміння, чоловічі метелики, дитячий текстиль, мило та скраби ручної роботи та інший цікавий хендмейд.

Окрім цього, гості фестивалю зможуть відвідати цікаві майстер-класи

"У нас на меті не те, щоб хтось прийшов щось продати, хтось – купити, а познайомити людей з певним видом творчості, щоб людина могла розповісти, як вона це робить, що хоче цим сказати, як до цього прийшла, і навіть показати, як вона це виготовляє", – зазначає співорганізаторка Оксана Вовк.

5

Коли: 11 серпня, 14 год.

Де: Палац Потоцьких.

Ціна: безкоштовно

 

Подумати про власний бренд

В рамках фестивалю Franek Shop, організатори також ініціювали марафон лекцій. Троє молодих підприємців поділяться досвідом розвитку власного бренду і розкажуть свою історію: від ідеї до успішної реалізації. Також дадуть багато цікавих порад з власного досвіду, які вам обов'язково стануть в нагоді.

Учасники лекторію:
Олександр Грабовський – засновник та власник групи брендів "Star Face Family", "Star Face of the Season" та "INSIGHT education lab".

Богдан Желобчук – співзасновник Miff Manufacture, Веб та графічний дизайнер, коуч у школі розвитку "SPE".

Сергій Боднарчук – засновник Sunday Coffee та Sunday Movie.

6

Коли: 11 серпня, 16 год.

Де: Urban Space 100, вул. Грушевського, 19.

Ціна: безкоштовно

 

Засмагати та купатися

Літня спека притягує багатьох людей поближче до води. Радимо піддатися спокусі і все ж знайти час для відпочинку на річці чи біля озера. Пригадайте собі 6 правил, як пережити спеку. І не переборщіть із засмагою, обирайте безпечні години для цього.

78

Завершити вікенд можна у теплому колі друзів на традиційному Квадраті Курбаса у неділю з 17 год.

КУРС бажає гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: