fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Галабала: Область має виділяти кошти на національно-патріотичне виховання дітей та молоді на конкурсних засадах. ВІДЕО

Галабала: Область має виділяти кошти на національно-патріотичне виховання дітей та молоді на конкурсних засадах. ВІДЕО

Політика 14:32, 04.03, 2017

Кошти з обласного бюджету треба спрямовувати не лише на програму підтримки "Просвіти", а й на конкурсних засадах фінансувати національно-патріотичне виховання дітей та молоді в області.

На цьому наголосила очільниця фракції "ВОЛЯ" в облраді Ольга Галабала під час сесії Верховинської районної ради минулого тижня, інформує прес-служба партії.

Депутати Верховинської районної ради приймали програму національно-патріотичного виховання молоді, на яку з бюджету вдалося виділити всього 10 тисяч гривень на рік. Цих коштів не вистачає ні для матеріально-технічного забезпечення організацій та шкіл, ні для відзначення та заохочення учнів – переможців олімпіад і конкурсів.

"Замість м’яча у нас пластикова пляшка. У нас немає можливостей для розвитку дітей, – відзначили депутати.  У нас є пластунська організаціє в інтернаті, яку організували вчителька і учениця, вони проводять благодійні ярмарки, їздили на розколяду. Вони до нас звернулись, і ми придбали форму для дівчат, є необхідність закупити її і для юнаків",  додали вони.

Своє обурення висловила і Ольга Галабала, вона наголосила, що обласна рада виділила 10 мільйонів на розвиток "Просвіти" в області, а інші напрямки національно-патріотично виховання, зокрема і у районах, не фінансуються.

"10 мільйонів гривень виділили на одну програму розвитку "Просвіти", в той час "Молода Просвіта" сама виживає і забезпечує своє функціонування, в нас працюють такі організації, як "Пласт", багато патріотичних заходів проводиться в таборі "Чота Крилатих", в тому ж Верховинському районі постійно проводиться робота з бійцями АТО в "Творчій Криївці". В районах люди на власному ентузіазмі постійно організовують національно-патріотичні заходи, і ніякої підтримки з області немає", – наголосила Галабала.

Вона закликала депутатів порушувати це питання на обласному рівні та домагатись виділення коштів з обласного бюджету на ці організації.

"На місці районів я б порушувала це питання, в області зараз величезне перевиконання бюджету і є можливість залучати кошти. Тут національно-патріотичне виховання молоді люди несуть на своїх плечах, тому необхідно їх також підтримувати фінансово",  зазначила Галабала.

Нагадаємо, в грудні на сесії облради Ольга Галабала запропонувала підтримувати такі організації, як ПЛАСТ і крайовий летунський табір "Чота крилатих", на які не виділяються кошти з облбюджету, а не спрямовувати великі суми на одну "Просвіту". Цю проблему порушувала і депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ" Марія Рудик на засіданнях комісії з гуманітарної політики.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: