fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Галабала запевнила, що владі не вдасться зупинити протестний рух судами над Саакашвілі та переслідуваннями активістів

Галабала запевнила, що владі не вдасться зупинити протестний рух судами над Саакашвілі та переслідуваннями активістів

Політика 18:17, 06.02, 2018

Суди над Михайлом Саакашвілі та переслідування активістів свідчать про те, що активісти своєю позицією та мирними протестами наступили на "больовий мозіль" влади. Влада намагається затягнути їх у судові процеси, але довкола РНС об’єднуються люди, які готові робити наступ на систему.

Про це одна з лідерів "РУХУ НОВИХ СИЛ", очільниця фракції "ВОЛЯ" в Івано-Франківській обласній раді Ольга Галабала заявила в ефірі на "Радіо Вєсті".

Галабала нагадала, що вчора Київський апеляційний адмінсуд відхилив апеляцію Саакашвілі на рішення суду першої інстанції щодо відмови ДМС у Київській області у наданні додаткового захисту.

Вона наголосила, що загроза видворення є, але адвокати здійснюватимуть усі можливі юридичні дії, щоб захистити його від цього. 

Ольга Галабала назвала 3 сценарії, за якими українська влада хоче видворити Саакашвілі. 

Перший – це екстрадиція в Грузію.  

"Але на наступний рік в Грузії будуть вибори, і там партія Михайла Саакашвілі має підтримку більш як 20%. І зараз підтримка Саакашвілі в Грузії стрімко зростає на фоні протестів в Україні, і політично недоцільно його утримувати там в тюрмі",  – впевнена Галабала. 

"Сама екстрадиційна перевірка, яку проводить Мін’юст, є безглуздою. Україна вже двічі відмовляла Грузії у видачі Саакашвілі. Вони самі собі суперечать. Кажуть, що нібито Саакашвілі планував державний переворот за гроші Курченка чи Коломойського, з другого боку, хочуть його видворити. В нормальних країнах, якщо вважаєш людину злочинцем – ти її судиш, а не намагаєшся видворити з країни. Вся справа, яку шиють Саакашвілі, – це намагання знизити його рейтинг, вбити довіру людей і видворити його з країни", – додала політик. 

Другий сценарій – видворення Саакашвілі в Польщу за процедурою реадмістії. І третій  – видворення в Нідерланди, чиє громадянство має його дружина. 

Політик прокоментувала обрання Михайлу Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту. 

"Це політичний процес, не застосувати будь-який запобіжний захід до Саакашвілі було б політичним програшем для Порошенка і Луценка. Рішення судді Цокол у першій інстанції відпустити Саакашвілі вже вдарило по їх іміджу", – вважає вона. 

Галабала відзначила, що влада вдається до політичних переслідувань також і інших лідерів та активістів РНС, але це тільки об’єднує людей для подальшої боротьби. 

"Двоє активістів Дангадзе і Бурцев за ґратами, Давіду Сакварелідзе вручили обвинувальний акт, йому погрожуть 10-річним ув’язненням за перетин кордону, близько 400 активістів переслідують. Це дає чіткий сигнал, що ми все робимо правильно. Якщо влада дійшла до такого дна, що починає саджати і переслідувати за політичні погляди, значить, ми наступили на больовий мозіль і треба боротись. Зараз ми змогли згуртувати різних людей, які розуміють, що немає альтернативи, окрім наступу. Ми боремось не за Саакашвілі, а за зміни в країні. Саакашвілі – таран, який може пробити цю систему. Порошенко почав узурпувати повноваження, підминати під себе силовий блок, контролювати фінансові потоки. Вертикаль Януковича залишилась. Ми виходимо на пік боротьби з цим і перемога буде за нами", – заявила вона.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: